Gemeente Wijk bij Duurstede

Informatieavond De Geer

Wie wil meedenken over de stedenbouwkundige ideeën?

Woensdag 19 september aanstaande organiseert de gemeente een informatieavond over De Geer II, het gebied parallel aan de Graaf van Lynden van Sandenburgweg. De avond wordt gehouden in de raadszaal van het gemeentehuis en begint om 19.30 uur. U bent van harte welkom.

Ontwikkeling
Een groot deel van het gebied De Geer II is in handen van projectontwikkelaar Bouwfonds MAB. Deze wil er woningen gaan bouwen. Een gedeelte nabij garage Beijer is van de gemeente. De gemeenteraad heeft dit gedeelte gekozen voor het nieuw te bouwen onderwijs- en sportgebouw (Revius Lyceum). De gemeente heeft besloten het gemeentelijk proces voor de ontwikkeling van het onderwijs- en sportgebouw en de woningbouw gezamenlijk op te pakken. Zo kunnen plannen goed op elkaar worden afgestemd. In dit proces is er ruimte voor omwonenden en overige belangstellenden om mee te denken over de plannen.

19 september
Op 19 september krijgt u informatie over het project, de uitgangspunten voor de planontwikkeling en de momenten waarop u mee kunt denken. Ook krijgt u de eerste stedenbouwkundige ideeën (invulling van de beschikbare ruimte, nog geen gevelschetsen en uitwerkingen van gebouwen) te zien en kunt u zich aanmelden voor een meedenkgroep. Uiteraard is er ook gelegenheid voor het stellen van vragen.

Meedenkgroep
De gemeente wil een meedenkgroep voor De Geer II in het leven roepen die nu twee keer bij elkaar komt om te praten over de stedenbouwkundige ideeën: op 1 en 15 oktober 's avonds. Voor deze meedenkgroep kunt u zich op 19 september aanmelden. Gezocht wordt naar zes vertegenwoordigers uit de wijken De Geer en De Heul en drie uit andere wijken. Daarnaast wil de gemeente graag een vertegenwoordiger van `De Geer in Verweer", `Schil met Pit' en Platform Wijk bij Duurzaam uitnodigen voor deze meedenkgroep.

Vragen
Met vragen over de bijeenkomst of over de meedenkgroep kunt u terecht bij het cluster Communicatie van de gemeente, via telefoonnummer 595 595.