Gemeente Beuningen


Informatieavond uitvoering landschapsontwikkelingsplan De gemeenten Beuningen, Druten en Wijchen werken samen aan het Landschapsontwikkelingsplan (LOP) 'Landschap in beweging'. Vanaf 6 september aanstaande ligt het uitvoeringsplan van dit LOP ter inzage en kunt u hierop uw reactie geven.

Informatieavond op 19 spetember
Voordat u dit doet informeren wij u echter graag uitgebreid over het uitvoeringsplan. Daarom bent u van harte welkom op de informatiebijeenkomst op woensdag 19 september in Zaal Verploegen in Wijchen (Woeziksestraat 100). De bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur.
Boomgaard in Winssen

Landschapontwikkelingsplan
Het gehele landschapsontwikkelingsplan bestaat uit drie onderdelen.
1. inventarisatie en analyse

2. landschapsvisie

3. uitvoeringsplan

De delen 1 en 2 zijn eerder vastgesteld door de gemeenteraden. De bijeenkomst gaat over het derde deel, het uitvoeringsplan.

Uitvoeringsplan
In het uitvoeringplan staat beschreven hoe de gemeenten de doelen uit de landschapsvisie willen realiseren. Dit wil men in gezamenlijkheid doen met de gebruikers in het veld. Een fraai landschap is namelijk in ieders belang en met elkaar hebben we er invloed op. Het uitvoeringplan is een plan voor 10 jaar. Voor de komende 5 jaar staan er projecten gepland. U kunt daarbij denken aan het realiseren van recreatieve paden, de aanleg en het onderhoud van beplantingen en het´zichtbaar maken´ van cultuurhistorische landschapselementen.

Ter inzage
Van 6 september tot 18 oktober 2007 ligt het gehele landschapsontwikkelingsplan (inclusief het uitvoeringsplan) op de gemeentehuizen ter inzage. U kunt het uitvoeringsplan ook bekijken op de website van Brons en Partners. Kies voor Recente projecten > LOP Beuningen, Druten, Wijchen. Een papieren exemplaar is op te vragen bij dhr. M. Stip van de gemeente Beuningen, tel. 024-678 08 00.

Reactie
Wij ontvangen graag uw reactie op het uitvoeringsplan en zijn benieuwd naar uw nieuwe ideeën voor projecten. Uw schriftelijke reactie kunt u tot 18 oktober 2007 indienen bij dhr. M. Stip, Postbus 14, 6640 AA Beuningen of via m.stip@beuningen.nl. De reacties worden bekeken zo mogelijk verwerkt in het definitieve uitvoeringsplan wat aan de gemeenteraden aangeboden wordt.