Wereld Natuur Fonds Nederland

Uitnodiging opnieuw verzonden met wijziging in 2e alinea, WOENSDAG ipv donderdag

Persuitnodiging van het Wereld Natuur Fonds en African Parks, 12 september 2007

WNF en African Parks gaan samenwerken voor behoud nationale parken in Afrika

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) en African Parks slaan de handen ineen voor het behoud van de natuur in nationale parken in Afrika. Met de samenwerking willen de organisaties de krachten bundelen om nationale parken een nieuwe en duurzame toekomst te geven. Nationale parken vormen het leefgebied van talloze grote zoogdieren die zo karakteristiek zijn voor Afrika, zoals neushoorn en olifant. Maar ze zijn ook belangrijke pijlers voor duurzame economische ontwikkeling. In de praktijk blijkt echter dat het vaak moeilijk is de parken in stand te houden, waardoor de rijkdom aan planten en dieren onder druk komt te staan. WNF en African Parks willen samen een bijdrage leveren om het tij keren.

Meer details over hun nieuwe aanpak worden tijdens een persbijeenkomst op WOENSDAG 19 september op het kantoor van African Parks in het koetshuis van kasteel Lunenburg in Langbroek bekendgemaakt. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

African Parks werd in 2003 opgericht door de vorig jaar overleden natuurbeschermer en ondernemer Paul Fentener van Vlissingen. De stichting beheert inmiddels zeven parken in Afrika. Op de persbijeenkomst kunt u ook kennismaken met de nieuwe directeur van African Parks in Zuid-Afrika, Peter Fearnhead. Hij zal zijn visie geven op de bedreigingen en oplossingen voor de nationale parken in Afrika.

Het programma ziet er als volgt uit:
9.00 uur Ontvangst en koffie
9.15 uur Welkom door Piet Klaver, voorzitter Stichting African Parks Foundation en Johan van de Gronden, algemeen directeur WNF. 9.30 uur Ondertekening samenwerking
9.35 uur Presentatie gezamenlijke activiteiten door Peter Fearnhead en Frans Schepers, manager Afrika projecten Wereld Natuur Fonds. 10.00 uur Gelegenheid voor het stellen van vragen en interviews. 11.00 uur Einde
(Piet Klaver is tot 10.30 uur aanwezig).

////////////////////