Ingezonden persbericht


Den Bosch, 12 september 2007

P E R S B E R I C H T

GITP-congres over diversiteit als bron van innovatie

Op woensdag 19 september a.s. vindt het congres Diversiteit, Bron van Innovatie plaats (locatie: Passenger Terminal Amsterdam). Centraal staat de kracht van anders zijn. Dat diversiteit niet alleen bedreigingen, maar vooral ook kansen met zich meebrengt. Het congres richt zich op HR-professionals die binnen organisaties verantwoordelijk zijn voor het laten slagen van diversiteitsbeleid. De organisatie is in handen van HRD-adviesbureau GITP in samenwerking met Diversiteitsnetwerk MigrantenSupervisoren en Netwerk Caleidoscopia.

Tijdens verschillende workshops kunnen deelnemers deze dag zelf ontdekken hoe breed het begrip 'diversiteit' is. Maar vooral ook hoe organisaties diversiteit kunnen inzetten om succesvol te zijn. Uitkomsten van de Diversiteitsbarometer, een GITP-onderzoek naar de positie van allochtonen in de organisatie, en onderzoeksresultaten van een nieuw onderzoek over het gedrag van hoogopgeleide allochtonen vormen de basis voor een paneldiscussie. Hieraan nemen onder andere deel: Mavis Carrilho, Zwarte Zakenvrouw van het jaar 2005, Mex-it-directeur Mohammed Baba, Pieter Zijlema, HR Director KLM Catering en Ruben Gowricharn, hoogleraar Multiculturele Samenleving Universiteit Tilburg. Dagvoorzitter is Han Looten, directeur GITP.

GITP 60 jaar
Centraal bij GITP staan thema's die het individu en maatschappij bezighouden: persoonlijke ontwikkeling, individualisering, vergrijzing en de multiculturele samenleving. GITP bestaat dit jaar 60 jaar en organiseert ter gelegenheid van dit jubileum een drietal inspirerende bijeenkomsten rondom deze thema's. Het congres 'Diversiteit, bron van innovatie' is de eerste in de reeks. Daarna, op 27 september, volgt het congres 'Leren en Presteren' (Rotterdam). De focusbijeenkomst 'Meet, kijk en beweeg, ervaar een nieuwe push in het overleg' (Hilversum) is hekkensluiter.


---

Noot voor redactie,