Gemeente Zoetermeer

Leerlingen maken kennis met brede school

Op woensdag 19 september doen leerlingen van drie basisscholen in Meerzicht mee aan een sportdag op de brede school in hun wijk. Op deze dag maken zij kennis met de activiteiten van de brede school. Kinderen krijgen een workshop kindercircus en innova tennis. Ook kunnen zij zich uitleven op een luchtkussen en meedoen aan trefbal en voetbal. De sportdag vindt plaats op het veld bij het Kerkenbos.

De brede school is een samenhangend en op elkaar afgestemd netwerk aan activiteiten en voorzieningen in wijk of buurt, voor kinderen van 4 tot 12 jaar, hun ouders en overige wijkbewoners. Het samenwerkingsverband is gericht op het verbeteren van de sociale samenhang in de wijk en het vergroten van de ontwikkelingskansen van de kinderen.

De samenwerking van de brede school Meerzicht bestaat uit drie basisscholen, De Regenboog, Prinses Amaliaschool en het Zwanenbos en organisaties als kinderopvang, hulpverlening (JGZ), de bibliotheek en de gemeente Zoetermeer. In Zoetermeer zijn momenteel nog twee andere brede scholen, in Oosterheem en in Palenstein. Uitbreiding van het concept brede school naar alle wijken zal in de komende twee jaar gerealiseerd worden.