Gemeente Roermond

Het Roermondse Mannenkoor zingt Cuypers liederen

Foto van Koninklijk Roermonds Mannenkoor Speciaal voor het Cuypersjaar is het concertprogramma van het Stedelijk Museum Roermond uitgebreid met drie woensdagavonden, waarbij de muzikale beleving in het teken zal staan van Pierre Cuypers. Het Koninklijk Roermonds Mannenkoor zingt daarom op woensdag 19 september Roermondse liederen in het teken van deze bekende architect. Solist Ben Heijnen heeft speciaal voor deze gelegenheid een ensemble uit leden van het koor samengesteld, dat begeleid wordt door pianist/organist Bart Golsteijn. En natuurlijk kunt u als toehoorder de fameuze liederen gewoon meezingen.

Ben Heijnen (23) is tenor en studeert momenteel solozang klassiek, voortgezette opleiding (Master) aan het conservatorium te Maastricht. Hij is regelmatige te beluisteren binnen en buiten de regio Roermond. Met diverse koren en orkesten treedt hij regelmatig op in Limburg. Ook is hij is als vast koorlid verbonden aan Opera Zuid en is huissolist van theaterkoor Orpheus. Als enige Nederlander is Ben al drie jaren lid van het World Youth Choir (WYC). Dit vooraanstaande jongerenkoor bestaat uit ongeveer 90 (studerende) professionele zangers uit 40 landen.

Het Koninklijk Roermonds Mannenkoor, aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Zangersverbond, is in 1880 opgericht en omvat op dit moment ca. 65 actief zingende leden. Het koor staat vanaf 1995 onder muzikale leiding van dirigent Wim Schepers.

Gemiddeld 12 maal per jaar treedt het koor naar buiten tijdens verenigingsconcerten, officiële gelegenheden en kerkdiensten. Het koor verzorgde verder de laatste jaren o.a. buitenlandse concerten in Antwerpen, Luik, Rheindahlen, Rheinberg, Reyhdt, Mönchen-Gladbach, Trier, St.Goar, Goch, Colmar, Freiburg en Brüggen.

Tijdens deze speciale avond zullen zij in de Cuypers muziekzaal van het Stedelijk Museum Roermond een repertoire ten gehore brengen van typische Roermondse liederen, waaronder natuurlijk het Roermonds Volkslied. Maar ook klinkende titels als Leefde veur de stad, Munsterpleinwals en Wetse nog wie sjoon t waas zullen deze avond de revue passeren.

Dit sprankelende concert vindt plaats op de woensdagavond van 20.00 tot 21.15 uur. De deuren van het museum openen om 19.30 uur. Er is er plaats voor maximaal 50 personen, de toegangsprijs is 5,- per persoon (inclusief een drankje in de pauze). Vooraf reserveren is niet noodzakelijk, maar i.v.m. de verwachte opkomst wel gewenst. Reserveren kan via telefoonnummer 0475 333 496 of via e-mail: museum@roermond.nl t.a.v. Cuypers kamerconcert. Klik hier om het volledige programma in te zien.

De Cuypers kamerconcerten worden mede mogelijk gemaakt door Muermans Projectontwikkeling & Managment BV Publicatiedatum: 13.09.2007 Bijgewerkt: 13.09.2007