Gemeente Utrecht

Toelichting op besluit traminfrastructuur in stad en Regio Utrecht

De dagelijks besturen van de gemeente Utrecht en het Bestuur Regio Utrecht (BRU) nemen begin deze week een principebesluit over de toekomstige traminfrastructuur in stad en regio. De besluiten betreffen de aanleg van een nieuwe tramlijn van Utrecht CS richting Uithof, de modernisering van de bestaande tramlijn Utrecht CS-Nieuwegein/IJsselstein en de mogelijkheid van een koppeling van beide lijnen in het Stationsgebied van Utrecht.

Tymon de Weger, verkeerswethouder Utrecht en bij het BRU portefeuillehouder Infrastructuur, en Bert Lubbinge, wethouder in Nieuwegein en bij het BRU portefeuilehouder Openbaar Vervoer nodigen u uit voor een persgesprek om het principebesluit toe te lichten.

Het persgesprek vindt plaats op woensdag 19 september 2007 om 9.00 uur in de tramremise van Connexxion, Remiseweg 1 Nieuwegein.

Noot voor de media
De Remise van Connexxion is per auto te bereiken. Wie met het openbaar vervoer komt wordt verzocht om uit te stappen bij de tramhalte P+R Westraven. Om 8.55uur rijdt vandaar een speciaal busje naar de nabijgelegen Remise.

Heeft U nog vragen naar aanleiding van deze persuitnodiging dan kunt u bellen met bestuurscommunicatie Gemeente Utrecht, Gerard Derksen 06- 270 30 714.