Jaarlijkse Veteranendagen Koninklijke Luchtmacht

Op vliegbasis Soesterberg vinden 19 en 20 september 2007 de jaarlijkse Veteranendagen van de Koninklijke Luchtmacht plaats. Naar verwachting zullen 2300 deelnemers op deze reünie met herdenking aanwezig zijn. Met de veteranendagen geeft de luchtmacht vorm aan haar waardering voor de inzet van de veteranen. Het krijgsmachtdeel organiseert deze jaarlijkse veteranendagen in samenspraak met de Stichting Federatie Militaire Luchtvaart (MILU), die optreedt als belangenbehartiger voor de veteranen van de militaire luchtvaart.

Tijdens de veteranendagen is er vooral de gelegenheid oude bekenden te ontmoeten. In de ochtend vindt de officiële vlaggenceremonie met de kranslegging plaats. Voor de deelnemers zijn er de rest van de dag demonstraties van historische toestellen, informatiestands, de expositie "Inzet Krijgsmacht tijdens Vredeoperaties" en diverse vliegtuigen te bezichtigen. Tussen de middag is de traditionele rijstmaaltijd die wordt opgeluisterd door de Sergeant Wilsons Army Show.

De veteranendagen vinden plaats in en rond hangar 1 van de vliegbasis van 9.30 uur tot 16.30 uur. Toegang is alleen mogelijk met uitnodiging.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed