Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 18-09-2007

Televisie
EENVANDAAG
Uitzending woensdag 19 september
Nederland 1 - 18.20 uur

ONDERWERPEN EENVANDAAG WOENSDAG 19 SEPTEMBER

Onderwerpen onder voorbehoud:

Algemene beschouwingen met Rita Verdonk
Met de kersverse fractieleider van de eenmansfractie Verdonk kijken we naar de politieke reacties op de plannen van Kabinet Balkenende IV.

Dwangverpleging voor Umut?
Krijgt de 17-jarige Umut tbs en dwangverpleging? De jeugdrechter doet woensdag uitspraak. Umut is een autistische jongen die in mei een verstandelijk gehandicapt meisje zwaar mishandelde. Ze lag wekenlang in coma. De twee zaten in dezelfde woongroep binnen de zorginstelling 's Heeren Loo. Die instelling heeft het incident laten onderzoeken, daaruit bleek dat de begeleiding van de twee tieners ernstig tekort geschoten is. De bewuste woongroep is direct gesloten. Toch is de moeder van Umut bang dat haar zoon nu moet boeten voor fouten die de gemaakt zijn door de zorginstelling, waarvan zij dacht dat haar zoon daar in goede handen was.

Touwtrekken om baby Donna.
In EÉNVANDAAG een interview met de biologische vader van Donna, die in België Valentina heet, en zijn vrouw. Voor het eerst komen nu ook haar twee stiefzusjes en haar stiefbroer aan het woord: "Valentina moet naar huis komen. Zij is verkocht door haar draagmoeder. Zij hoort hier thuis, gewoon bij haar eigen vader", zegt haar broer Aaron aan de vooravond van de rechtszaak.

Voor meer informatie: www.eenvandaag.nl




EenVandaag