Gemeente Venray


18 september 2007

Kinderen denken mee over speelplek

Woensdag 19 september komen zo'n 20 kinderen van diverse scholen uit de kom van Venray bij elkaar om mee te denken over spelen in Venray. Samen met wethouder Patrick van der Broeck, Marieke Bos en Gerrit Linders van de gemeente bezoeken zij met de bus drie speelplekken in Venray. De kinderen kunnen aangeven wat ze goed en wat ze minder goed vinden aan het spelen in Venray. De antwoorden neemt de gemeente mee in het Speelruimteplan.

De kinderen worden om half twee, samen met hun begeleiders, ontvangen in de raadzaal van de gemeente. Daar start de middag met limonade en een traktatie. Aansluitend worden tot ± 16.30 uur drie speelplekken, Avonturenpad Vlakwater, de nieuwe speeltuin aan de Hardeweg en de speelplek Mina Krusemanstraat, bezocht. De gemeente heeft de kinderen uitgenodigd via SPOV. Eerst is in mei een enquete uitgezet bij een aantal scholen om de wensen van kinderen te onderzoeken. Daarop is enthousiast gereageerd en op tekening aangegeven hoe een speelplek eruit moet zien. Nu volgt een bezoek aan drie speelplekken.

Venray is dit jaar begonnen met het actualiseren van het Speelruimteplan. Om een breed gedragen plan voor kinderen van 0-18 jaar te ontwikkelen is de kinderen gevraagd mee te denken. In het Speelruimteplan wordt vraag en aanbod van speelvoorzieningen zoveel mogelijk afgestemd. Het Speelruimteplan is waarschijnlijk in december gereed.