Saxion Hogescholen
BR>

di 18 september 2007

Debat "Europa, waar ligt uw grens?"

Kom debatteren over de toekomst van Europa op de Saxion Hogeschool (Enschede).

Dit debat vindt plaats op woensdag 19 september van 12.30 - 14.00 uur bij Saxion Hogescholen, centrale hal hoofdvestiging, M.H. Tromplaan 28).

Gasten:

* André Manuel - cabaretier, muzikant, acteur
* Kathalijne Buitenweg - Europarlementariër (GroenLinks)
* Kartika Liotard - Europarlementariër (SP)
* Ger Dijkstra - adjunct-hoofdredacteur TC/Tubantia
* Nico Wegter - oud-vertegenwoordiger van de Europese Commissie in Nederland

Met Europa gaan we een turbulente tijd tegemoet. Dit najaar wordt een vervanger voor de weggestemde Europese Grondwet gemaakt, op basis van het akkoord dat de regeringsleiders in juni jl. hebben bereikt. Komt er een nieuw referendum? En kunnen Nederlanders zich vinden in het nieuwe verdrag?

Onder de titel "Europa, waar ligt uw grens?" organiseert Stichting Agora Europa in samenwerking met het Bureau Europees Parlement Den Haag (en in Enschede ook Saxion Hogescholen en de TC/Tubantia) een zestal burgerfora over de toekomst van Europa in Nederland. Dit doen we in de vorm van de Griekse Agora, het marktplein in het oude Griekenland waar de volksvergadering plaatsvond midden tussen de handelaars en rondwandelende filosofen.

Tijdens deze debatten willen we tot een eigen visie over Europa komen, een nieuw `Sociaal Contract' voor een Europa waarin Nederlanders zich thuis voelen. Een visie van de burgers. Welke onderwerpen willen we op Europees niveau regelen en welke op nationaal niveau? En hoe maken we Europa democratischer? Wij nodigen u van harte uit deel te nemen aan deze debatten. Het derde debat van de serie vindt plaats in Enschede. Bij dit debat gaan we ook in op regionale issues als de Twentse vekeersinfrastructuur, de problemen van wonen en werken in Duitsland, en de internationalisering in het hoger onderwijs. Kijk opwww.europa-nu.nl/debatten voor info over de andere debatten en Europa in het algemeen.

Vul de enquete in!

Graag willen we weten wat u van Europa vindt. Op www.europa-nu.nl/debatten kunt u een enquête invullen. Ook als u niet naar het debat komt. De uitkomsten van de debatten en enquêtes worden verwerkt in het `Sociaal Contract' en overhandigd aan Nederlandse en Europese volksvertegenwoordigers.

Toegang gratis

Het debat wordt geleid door Eisse Kalk, directeur van Stichting Agora Europa. Het multimuzikale talent Bart Kiers zal tijdens het debat ter plekke een lied componeren en ten gehore brengen. Een drankje wordt u aangeboden. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------