Bve Raad



Rijksbegroting 2008:
MBO Raad vraagt fractievoorzitters bezuinigingen ongedaan te maken

Het middelbaar beroepsonderwijs staat de komende jaren voor enorme opgaven, zo erkent het Ministerie van OCW in haar persbericht naar aanleiding van de Rijksbegroting 2008. Alle betrokkenen zetten in op een stevige kwaliteitsslag: de invoering van het competentiegericht beroepsonderwijs, de verbetering van programmering en examinering, het verbeteren van de positie van de zorgleerlingen, het terugdringen van het voortijdig schoolverlaten en het aanpakken van het lerarentekort.

Investeringen
De mbo-instellingen investeren krachtig in deze kwaliteitsslag, maar hebben hierbij ook stevige ondersteuning van de overheid nodig. De Rijksbegroting 2008 biedt daar geen ruimte voor: de regering heeft een bedrag van 155 miljoen aan bezuinigingen ingeboekt.

Gezien de investeringen die genoemde kwaliteitsslag vraagt, doet de MBO Raad namens de aangesloten onderwijsinstellingen een dringend beroep op de fractievoorzitters van de partijen in de Tweede Kamer om tijdens de aankomende algemene beschouwingen de bezuinigingen ongedaan te maken.

---

Meer informatie
Dossier Begroting Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap