Gemeente Beuningen


Jeugdbrandweer zoekt weer nieuwe leden
Brandweer Beuningen is in oktober 2001 een jeugdbrandweergroep gestart. De groep bestaat nu uit 14 enthousiaste jongens in de leeftijd van 11 tot 18 jaar. Als de leden 18 jaar zijn, stopt het lidmaatschap. We hebben daarom weer plaats voor nieuwe leden binnen de juniorengroep (11 tot en met 14 jaar).

Wat ga je doen?
Iedere zaterdagochtend (behalve in de vakanties) komen de leden van de jeugdbrandweer bijeen in de brandweerkazerne om van alles over de brandweer te leren. Daarnaast geven zij af en toe demonstraties en doen zij mee aan wedstrijden.

Ook voor meiden!
Hoewel onze groep momenteel alleen maar uit jongens bestaat (we hebben 3 jaar lang een meisje gehad), mogen uiteraard ook meisjes lid worden. Zeker omdat er al zo weinig meisjes en vrouwen kiezen voor de brandweer. Het streven van de brandweer in Nederland is ook om meer vrouwen aan te nemen. De landelijke kampioensploeg van 2006 bestond uit 5 fanatieke meiden en één jongen! Dus vriendinnen, meld je samen aan en start bij de jeugdbrandweer!

Interesse?
De jeugdgroep van brandweer Beuningen is uitsluitend toegankelijk voor kinderen die in de gemeente Beuningen wonen. Heb je interesse om lid te worden van de jeugdbrandweer en ben je geboren tussen 1994 en 1996, meld je dan aan.

Meer informatie over de jeugdbrandweer in Beuningen kun je vinden op onze website www.brandweerbeuningen.nl.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden door een briefje te sturen naar: Jeugdbrandweer Beuningen, Postbus 14, 6640 AA Beuningen, of per e-mail naar jeugd@brandweerbeuningen.nl. Daar kun je ook verdere informatie opvragen. Vermeld in je brief of mailtje in ieder geval je naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en eventueel je e-mailadres. Overigens kun je je ook aanmelden als je jonger bent dan 11 jaar. Je komt dan op een wachtlijst te staan.