Gemeente Zwolle

Nieuwe folders formulierenhulp en sociaal krediet

Wijzerbericht 19 september 2007: Hebt u moeite met het invullen van formulieren? Of hebt u op korte termijn geld nodig maar kunt u niet terecht bij een normale bank? Bij Sociale Zaken en Werkgelegenheid zijn twee nieuwe folders verschenen: een folder over formulierenhulp en een folder over sociaal krediet.

Persoonlijke lening

Subsidies, uitkeringen, kwijtscheldingen en bijzondere regelingen. Overal is tegenwoordig een (aanvraag)formulier voor nodig. En bij bijna elke regeling hoort een andere instantie. Veel mensen hebben moeite met het invullen van de formulieren. Soms zijn formulieren moeilijk te lezen en te begrijpen. Om gebruik te kunnen maken van voorzieningen is het wel belangrijk om de formulieren in te vullen. In Zwolle zijn verschillende organisaties die graag helpen bij het invullen van formulieren. In de folder over formulierenhulp staat waarmee en wanneer mensen bij de verschillende instanties terechtkunnen. De hulp bij het invullen van de formulieren is bijna altijd gratis.

De folder ´Lenen - Een persoonlijke lening afsluiten bij de afdeling Schuldhulpverlening´ legt uit wat de afdeling Schuldhulpverlening kan doen voor mensen die geld nodig hebben voor noodzakelijke uitgaven zoals een nieuwe wasmachine. Een zogeheten sociaal krediet kan dan een oplossing zijn. Niet iedereen komt voor een sociaal krediet in aanmerking. Hiervoor moeten mensen wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Bijvoorbeeld dat u niet bij een ´gewone´ bank een lening kunt krijgen. In de folder staat wat de voorwaarden zijn en wat de lening inhoudt. Een aanvraagformulier voor een sociale lening is aan te vragen bij het secretariaat van de afdeling Schuldhulpverlening, telefoonnummer (038) 498 30 84.
Beide folders zijn te verkrijgen bij het Informatiecentrum (Grote Kerkplein 15) en bij Werkplein de Lure (Hanzelaan 180).

Bron: afdeling communicatie
Datum van 18-09-2007 tot 01-10-2007