FNV Sport

Miljoenennota en Sport: belangrijkste uitkomsten

FNV Sport heeft op prinsjesdag met grote belangstelling de troonrede gevolgd. Zeer opvallend was dat in de troonrede expliciet aandacht werd gegeven aan de sport.

Het kabinet gaat de sport en de sportverenigingen een financiële impuls geven en hiermee 3000 sportverenigingen versterken. Er komen 2500 combinatiefuncties. Dit zijn functies waarbij werknemers bij één werknemer in dienst zijn maar werkzaam zijn in meedere sectoren (bijvoorbeeld onderwijs en sport).

Een ander punt uit de troonrede is dat de ambitie is uitgesproken om Nederland bij de beste 10 sportlanden van de wereld te laten behoren. Er komt bijvoorbeeld 2,5 miljoen euro extra voor de voorbereiding op de komende Olympische Spelen (Talent Ontwikkeling).

Verder wordt aandacht besteed aan de sport als `maatschappelijk instrument'. De rol van sport bij brede scholen, kinderopvang, het tegengaan van de schooluitval en de wijkaanpak wordt duidelijk erkend. FNV Sport is blij dat deze rol duidelijk onderschreven wordt.

Tot slot werd bekend gemaakt dat het verlaagde BTW-tarief voor sportaccomodaties gehandhaafd blijft. In het Coalitieakkoord werd nog van een verhoging uitgegaan, uiteindelijk is het verlaagde tarief dus gelijk gebleven.
19-09-2007