Gemeente Epe


Het college geeft geen toestemming voor zendmast


Het college heeft geen toestemming gegeven voor de zendmast bij de W.G. van der Hulststraat in Epe. B&W vindt dat de belangen van de W.G. van der Hulstschool onevenredig geschaad kunnen worden. Veel ouders zijn namelijk ongerust over de mogelijke plaatsing van de mast en hebben aangegeven hun kinderen dan van school te halen. B&W wil voorkomen dat het leerlingaantal gaat dalen. Een daling kan namelijk ernstige gevolgen hebben voor het voortbestaan van de school en voor de leefbaarheid van de wijk.

De KPN heeft een bouwaanvraag ingediend voor de plaatsing van GSM/UMTS zendmastinstallatie aan de W.G. van der Hulststraat (terrein tennispark De Kuilenberg. Eind maart jl. heeft de gemeente Epe over deze eventuele plaatsing een informatieavond georganiseerd.Tijdens deze avond kregen de aanwezigen informatie van het Antennebureau over dergelijke masten. Verder konden de mensen ook hun mening geven over de plaatsing van de mast.

Alternatieve locaties
Na deze informatieavond is de gemeente op zoek gegaan naar alternatieve locaties voor de zendmast. Er is één alternatieve locatie met de KPN besproken. Deze locatie is nu onderzocht. De inspraakreacties zijn bekeken en alle voor-en nadelen zijn tegen elkaar afgewogen. Het college heeft besloten om de bouwvergunning en vrijstelling te weigeren en dus geen toestemming te geven voor de zendmast bij de W.G. van der Hulststraat.

Hoe nu verder?
De KPN of één van de insprekers kan nu bezwaar maken bij de Bezwarencommissie en vervolgens kan men nog in beroep gaan bij de bestuursrechter. Zodra duidelijk is wat er gaat gebeuren, kunt u hierover meer lezen in de gemeentewijzer in het Veluws Nieuws of op onze website.

Als u meer wilt weten, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Publiekszaken op tel. nr. (0578) 67 8 848 (woensdag t/m vrijdag).