AutoRai

Nissan Qashqai platform voor extreme sport

(9/19/2007)
De Nissan Qashqai vormt het middelpunt van een spectaculaire show die op dit moment door ons land trekt. Tijdens deze Nissan Qashqai Urban Street Tour gebruiken freerunners de auto om hun acrobatische kunsten te laten zien.

Freerunning is een nieuwe extreme sport met de moderne stad als speelterrein. Muren, hekken en gebouwen staan niet meer in de weg, maar zijn juist essentieel voor de beoefenaars van deze sport. Zij gebruiken al deze âhindernissenâ die in een urban-omgeving zijn te vinden letterlijk als springplank om hogerop te komen. Ze banen zich al rennend, springend en duikelend op een sierlijke, acrobatische manier een weg door de stad. Freerunning is enkele jaren geleden overgewaaid uit Parijs, vandaar de originele naam Le Parkour. De sporters gebruiken geen bescherming of andere
veiligheidsvoorzieningen. Ze zijn volledig aangewezen op hun eigen lichaam.

Saltoâs en backflips
De Nissan QASHQAI Urban Street Tour doet tot en met 14 oktober acht steden aan om een groot publiek kennis te laten maken met deze spectaculaire sport. Op bekende plekken van de deelnemende steden staan een zestal Nissans QASHQAI opgesteld. Meerdere keren per uur geven de freerunners van de groep Unleashed een demonstratie waarbij zij de autoâs gebruiken als obstakels om te overwinnen. Onder begeleiding van pompende beats uit de meegebrachte geluidsinstallatie springen ze over en op de autoâs en maken handstanden op het dak terwijl de auto rijdt. Ook saltoâs vanaf de motorkap en backflips vanaf het dak zijn stunts die deze lenige, moderne acrobaten met ontstellend veel gemak uitvoeren.

Groot succes
Nissans QASHQAI is een groot succes. De importeur verwachtte dit jaar 3.600 autoâs te verkopen, maar de teller staat in september al op 6.500. De QASHQAI voorziet met zijn gebruikscomfort, hoeveelheid ruimte en de hogere zitpositie overduidelijk in een behoefte. Meer dan tweederde van de klanten kiest deze crossover met tweewielaandrijving. Nissan levert de QASHQAI in diverse benzine- en dieseluitvoeringen, met twee- of vierwielaandrijving en met een automaat of een handgeschakelde versnellingsbak. De prijzen beginnen bij 22.545 euro.