Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 september 2007

Man gooit ruiten van woning in

Nijverdal

Op 18 september, rond 23.00 uur, hield de politie een 35-jarige inwoner van Nijverdal aan, nadat hij bij een woning aan de Rijssensestraat in Nijverdal met straatklinkers twee grote ruiten had ingegooid.

De politie kreeg rond 22.30 uur melding van een bewoner van de Rijssensestraat in Nijverdal dat er twee grote ruiten van zijn woning waren vernield door een bekende. Terwijl de politie de aangifte opnam, verscheen de verdachte van de vernieling, een 35-jarige inwoner van Nijverdal, weer ter plaatse. Hij werd direct door de politie aangehouden. De 35-jarige vond het ook nog nodig om de bewoners van de woning met de dood te bedreigen. De politie maakt proces-verbaal op en de 35-jarige verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten. De oorzaak van zijn handelen wordt gezocht in de relationele sfeer. (07-122384)

Drankrijder betaalt rekening niet

Enschede

Op 19 september, rond 05.30 uur, hield de politie op de Boulevard 1945 een automobilist aan die eerder die nacht zijn drankrekening niet betaald had. Bij controle bleek hij onder invloed van alcohol en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Op 19 september kreeg de politie rond 04.30 uur melding van een horecagelegenheid aan de Hofstraat dat een klant vertrokken was zonder zijn drankrekening te betalen. Een getuige had het kenteken genoteerd van de auto waarmee deze klant was weggereden. Rond 05.30 uur zagen surveillerende agenten deze auto rijden op de Boulevard 1945. Bij controle bleek dat de bestuurder, een 27-jarige inwoner van Enschede, onder invloed van alcohol was. Ademanalyse wees 1.61 promille uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur. De politie maakt proces-verbaal op. (07-122409)

Twaalf bekeuringen tijdens verkeerscontroles

Oldenzaal

Dinsdag 18 september zijn op diverse plaatsen in Oldenzaal een twaalftal weggebruikers dan wel weggebruiksters bekeurd.

Gedurende dinsdag de 18e september zijn op diverse plekken in Oldenzaal in totaal 12 bekeuringen uitgedeeld. Twee personen kregen een bekeuring voor het negeren van het rode verkeerslicht, 1 voor het niet handsfree bellen in de auto en drie voor het niet dragen van de autogordel. Zes keer is er bekeurd voor een te hoge snelheid met als hoogste score 75 km per uur daar waar 50 is toegestaan. (07-122295)

Bestuurder witte bestelbus rijdt door na aanrijding

Saasveld

Dinsdagmiddag 18 september om ongeveer 16.40 uur vond op de kruising Darfeldsweg / Gravenallee in Saasveld een aanrijding plaatst waarbij de veroorzaker is doorgereden.

Dinsdagmiddag 18 september om ongeveer 16.40 uur werd gemeld dat op de kruising Darfeldsweg / Gravenallee in Saasveld een aanrijding had plaatsgevonden waarbij een bromfietser was aangereden door een witte bestelbus. Ter plaatste bleek dat de bestuurder dan wel bestuurster van een verhoogde witte bestelbus aan was komen rijden over de Darfeldsweg. Op de kruising met de Gravenallee sloeg hij of zij rechtsaf de Gravenallee op waarbij de bocht vermoedelijk te ruim is genomen en hierdoor niet voldoende rechts is gehouden. Hierdoor ontstond op de kruising een aanrijding met een 16-jarige bromfietsbestuurder uit Saasveld. De bromfietsbestuurder werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. De bestuurder dan wel bestuurster van de verhoogde witte bus reed door zonder te stoppen en te kijken wat er was gebeurd.

De politie is nu op zoek naar getuigen die mogelijk iets van de aanrijding hebben gezien of die weten wie er in een dergelijke bus rijdt. Deze mensen worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente afdeling Borne, te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-122319)

Twee bromfietsers gewond bij aanrijding

Almelo

Twee bromfietsers raakten dinsdagavond 18 september om ongeveer 21.45 uur gewond bij een aanrijding op de parallelweg van de Van Rechteren Limpurgsingel in Almelo.

Dinsdagavond de 18e september werd om ongeveer 21.45 uur gemeld dat op de parallelweg van de Van Rechteren Limpurgsingel in Almelo een vrij ernstige aanrijding had plaatsgevonden tussen twee bromfietsbestuurders. Ter hoogte van de Gravenallee werden de twee bestuurders, Almeloers van 17 en 19 jaar, liggend op de parallelweg aangetroffen met twee totaal vernielde bromfietsen. De 19-jarige was niet aanspreekbaar, de 17-jarige verklaarde dat hij over de parallelweg had gereden uit de richting van de Sluiskade en dat hij plotseling in aanrijding was gekomen met de andere bromfietser, die volgens hem stil had gestaan midden op de parallelweg. Beide bestuurders werden met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar ze met onbekend letsel zijn opgenomen.

Omdat nog onduidelijk is hoe deze aanrijding heeft kunnen plaatsvinden, wordt door de Afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente een nader onderzoek ingesteld. (07-122385)

tel.: 053-4555588


---- --