Gemeente Aalburg


Computercursus van Seniorweb in Wijk en Aalburg computer.jpg

In zes lessen zorgen ervaren docenten (ook senioren) dat u de computer kunt gebruiken om bijvoorbeeld: brieven te schrijven, te e-mailen, te Internetten en te gebruiken bij uw hobby of vrijwilligerswerk.

Na de starterscursus bent u weer helemaal bij de tijd en zult u uw (klein)kinderen verbazen. De cursussen worden in groepjes van vier deelnemers gegeven, de docent heeft dus alle tijd om alle vier goed te begeleiden. De cursussen worden gegeven in de PC-DoeMeePlekken van SeniorWeb in Werkendam, Hank, Dussen, Rijswijk, Nieuwendijk en Wijk en Aalburg. De cursus kost 65,=, inclusief een uitgebreid cursusboek.

De computercursus bestaat uit de volgende onderdelen:
* Les 1. De computer, Agenda en Adresboek.
* Les 2. Tekstverwerken.

* Les 3. Leuke dingen doen met de computer.
* Les 4. Mogelijkheden en gebruik van Internet.
* Les 5. Mogelijkheden en gebruik van E-mail.
* Les 6. Beveiliging en Privacy.

Hoewel niet beslist noodzakelijk, gaat uw docent er wel vanuit dat u, thuis of elders, over een computer beschikt om daarop te kunnen oefenen. Eventueel kunt u gebruik maken van één van de PC-DoeMeePlekken. Het is wel gewenst dat op uw computer het programma MS-Works aanwezig is. Dit programma wordt tijdens de cursus gebruikt. MS-Works wordt vaak meegeleverd met nieuwe computers. Indien niet op uw computer aanwezig kunt u eventueel het programma bij de boekhandel, computerwinkel of SeniorWeb kopen. De kosten daarvan zijn ca 60,-. Let op: Het programma MS-Works niet verwarren met programmas als MS-Works Suite, Word, Wordpad etc.

Opgeven voor een cursus: Bel de heer J.M. Klute, telnr. 06-29508496.