Politie Groningen

Woensdag 19 september 2007

Provincie Groningen, 19-09-2007

Groningen: snorfietser botst tegen geparkeerde auto

Een 18-jarige jongen uit Groningen is dinsdagmiddag op de Leegeweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De jongen raakte op zijn snorfiets uit balans door een sporttas, die hij om zijn schouder had. Hij botste vervolgens tegen een geparkeerde auto. Het slachtoffer werd verwondingen aan een been naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: fietsster gewond bij aanrijding

Een 13-jarig meisje uit Groningen is dinsdagmiddag op de kruising Van Iddekingeweg met de Vondellaan gewond geraakt bij een aanrijding. Een 19-jarige automobiliste uit Roden verleende aan het meisje, die op een fiets reed, geen voorrang. Door de aanrijding raakte de 13-jarige gewond. Zij werd met klachten in de buikstreek naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: snelle Stadjer moet rijbewijs inleveren

De politie heeft dinsdagavond op de Weg der Verenigde Naties het rijbewijs van een 32-jarige man uit Groningen ingevorderd. De Stadjer werd met een snelheid van 141 km/uur geklokt, terwijl op deze weg een snelheidslimiet geldt van 90 km/uur. Door de forse
snelheidsovertreding moest hij zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: jongeman aangehouden na vernieling

De politie heeft dinsdagnacht in de Oosterstraat een 19-jarige man uit Groningen aangehouden voor vernieling. De Stadjer werd bij het inslaan van een ruit betrapt door een getuige. De door hem gealarmeerde politie wist de verdachte in te rekenen. Hij bekende de vernieling van een raam bij een optiekzaak. Een 23-jarige Stadjer die samen met twee andere vrienden bij de verdachte hoorde, werd ook ingerekend. Hij moet nog voor een openstaande zaak gehoord worden. De eigenaar van de optiekzaak is verwezen voor het doen van aangifte. De politie maakt proces-verbaal op.

Adorp: camper beschadigd na brandstichting

Bij een brand aan de Wierumerschouwsterweg in Adorp is in de nacht van maandag op dinsdag een camper beschadigd. De brand is vermoedelijk aangestoken. De vakantieauto stond op een oprit, pal naast een woning. Doordat het vuur uit zichzelf doofde, sloeg de brand niet over naar het pand. De politie is een onderzoek gestart. Mensen die meer informatie hebben, worden gevraagd zich te melden bij de politie via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Siddeburen: gestolen auto achtergelaten in weiland

De politie is op zoek naar mensen die informatie hebben over een auto die vrijdagavond in een weiland aan de Kugelslaan in Siddeburen werd achtergelaten door een aantal jongeren. De jongeren hebben vermoedelijk met de auto rondgereden over het terrein van de plaatselijke motorcrossclub. Een getuige zag rond 19.00 uur een groepje mensen het terrein rennend verlaten en merkte op dat de auto op zijn kop lag. Uit onderzoek bleek dat de auto eerder was gestolen in Friesland. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Hoogezand: kop-staartbotsing

Bij een kop-staartbotsing is dinsdagmorgen een 40-jarige automobiliste uit Hoogezand licht gewond geraakt. Een 27-jarige automobiliste uit Hellum kon op de Kerkstraat in Hoogezand niet op tijd remmen en reed tegen de achterzijde van het voertuig van de 40-jarige vrouw. Deze is met rugklachten naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Leek: gestolen autos terug

De politie heeft dinsdag in Breda en Almere twee gestolen autos uit Leek teruggevonden. In de Diligencelaan in Leek werden in de nacht van maandag op dinsdag twee voertuigen van een oprit meegenomen. De verdachten namen de voertuigen mee, nadat ze de autosleutels uit een woning hadden ontvreemd. De politie onderzoekt de zaak.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Leek, Auwemalaan: aantal geregistreerde voertuigen: 467, aantal overtredingen: 43, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2148, aantal overtredingen: 172, hoogst gemeten snelheid: 111 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Kielerbocht: aantal geregistreerde voertuigen: 920, aantal overtredingen: 197, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.