Gemeente Rotterdam

B&W Next is een schaduwstadsbestuur van jongeren die 'dynamic duo's' gaan vormen met het college. B&W Next gaat advies uitbrengen over zaken die jongeren aangaan. Burgemeester Next Andrea Moreira Santos is sinds juni 2007 in functie en zoekt nu acht wethouders. Word jij wethouder Next?

Naast het echte college stelt Rotterdam een schaduwcollege bestaande uit jongeren in. Zij lopen als buddys mee met burgemeester en wethouders. B&W Next adviseert hen, bewaakt kritisch het jongerenbeleid en wisselt hierover van gedachten met het college. B&W en B&W Next komen hiervoor een paar keer per jaar bij elkaar. Aan YoungEDBR en de Rotterdamse Jongerenraad wordt gevraagd om B&W Next in te vullen.

De huidige Next burgemeester Andrea Moreira Santos (1984) is in Brazilië geboren en in 1997 naar Rotterdam verhuisd. Andrea studeert Vrijetijdsmanagement aan de Hogeschool Rotterdam. Naast haar studie werkt Andrea in Theater Lantaren/Venster en heeft ze haar eigen bedrijf 10tacle voor freelance theater en festival productiewerkzaamheden.

In het onlangs gepubliceerde plan voor Jongerenhoofdstad 2009 is B&W Next opgenomen. De burgemeester van B&W Next is voorgedragen door de Young EDBR (Economic Development Board Rotterdam). Naast een schaduwburgemeester zullen uiteraard ook schaduwwethouders benoemd worden. Het voltallige B&W Next zal dan in oktober compleet zijn en hun taken waar gaan nemen.

Wil jij wethouder worden in B&W Next? Aanmelden kan hier tot 28 september.

Bron: Bestuursdienst, 19-09-2007