Datum: 19 september 2007

Noordwijkerhout Automobiliste komt tot stilstand in bollenland Een 37 jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn is dinsdag 18 september tussen 20.30 en 22.00 uur met haar auto tot stilstand gekomen in een bollenland aan het Westeinde. Hoe zij daar terecht is gekomen weet ze zelf niet. Vermoedelijk kreeg zij op het moment dat zij vanaf het Westeinde de Langelaan wilde oprijden een black-out, reed rechtdoor het bollenland in en kwam na zo'n 50 meter boven een sloot tot stilstand. Zij kwam daarbij met haar hoofd tegen de voorruit. Voor onderzoek is de vrouw overgebracht naar het LUMC.

Katwijk Rijden tijdens ontzegging rijbevoegdheid De politie heeft dinsdag 18 september rond 19.20 uur op de Ir. Tjalmaweg een 24 jarige man uit Katwijk gehouden. Agenten zagen daar de man in een auto rijden en wisten dat hij niet mocht rijden. Voor een eerdere veroordeling voor het rijden onder invloed in april dit jaar in Leiden kreeg hij een rijontzegging tot 25 januari 2008. De politie heeft de auto inbeslaggenomen en maakt proces-verbaal op.

Katwijk Taxichauffeur aangehouden De politie heeft rond middernacht van dinsdag 18 op woensdag 19 september een 44 jarige taxichauffeur aangehouden. Agenten zagen dat de chauffeur de rotonde bij de Gooweg / 's-Gravendamseweg in Noordwijkerhout met hoge snelheid nam. Agenten zijn achter de chauffeur gereden, maar zagen de afstand tussen hen alleen maar toenemen. De chauffeur haalde op de N206 met dezelfde hoge snelheid over een dubbel doorgetrokken streep andere weggebruikers in. In Katwijk reed de chauffeur ruim 174 km/uur en werd de afstand tussen de politieauto en de taxi groter. De chauffeur werd uiteindelijk in zijn woonplaats, Katwijk, aangehouden. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werden de taxi en zijn rijbewijs ingevorderd.

Voorhout Jongens opgepakt voor graffiti De politie heeft dinsdag 18 september rond 21.00 uur twee jongens uit Sassenheim van 15 en 16 jaar opgepakt die in de spoortunnel aan de Oosthoutlaan graffiti hadden aangebracht. Een getuige waarschuwde de politie. In de tunnel waren een aantal 'tags' aangebracht. De politie achterhaalde de jongens die in hun rugtas meerdere spuitbussen bij zich hadden. Zij bekenden en zijn doorverwezen naar HALT.

Leiden Jongens aangehouden met mogelijk gestolen bromfiets en scooter De politie onderzoekt of de scooter en een bromfiets waar drie jongens uit Wassenaar op reden mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Agenten controleerden de jongens, van 16, 16 en 18 jaar en ontdekten dat er zaken niet klopten. Zo klopte een tenaamstelling niet, was een chassisnummer weggevijld, klopte het kenteken van één van de voertuigen niet en was er één niet verzekerd. De jongens werden dan ook aangehouden als verdachte van diefstal of heling. Vandaag wordt de zaak verder onderzocht. De jongens blijven zo lang nog vast zitten.

Leiden Aanhouding voor doorrijden na aanrijding De politie heeft dinsdag 18 september rond 20.30 uur een 26 jarige man uit Leiden aangehouden. De man reed op de Bilderdijkstraat tegen een geparkeerde auto aan en reed daarna weg. Dit werd gezien door een getuige die de politie belde. De aangereden auto van een man uit Herent (België) had zichtbare schade. Na een korte zoekactie werd de auto van de Leidenaar op de Witte Singel gevonden en werd daar even later de verdachte bij gebracht. Volgens de verdachte was hij wel uitgestapt, had geen schade gezien en was daarna weer verder gereden. De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Aanhouding verdachte diefstal fiets De politie heeft dinsdagavond 18 september op grond van een getuigenverklaring een 23 jarige man uit Leiden aangehouden. Een 34 jarige vrouw uit Leiden meldde de politie dat haar fiets aan de Milanenhorst was gestolen en dat een getuige dit had gezien. Deze gaf een signalement van de man op basis waarvan de politie tot aanhouding overging. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en beledigde de agenten. In een berging van de flat werden drie fietsen gevonden. Deze heeft de politie voor onderzoek meegenomen. De man is hangende het verdere onderzoek weer op vrije voeten gesteld.

Leiden Meisje op voetgangersoversteekplaats aangereden Een 19 jarige fietser uit Roelofarendsveen reed dinsdag 18 september rond 15.15 uur een 8 jarige meisje uit Leiden op de Surinamestraat aan. Het meisje stak daar de weg over op een voetgangersoversteekplaats. De Leidse liep een gebroken enkel op en werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Leiden Politie vindt gestolen fiets terug Een in 2006 in Utrecht gestolen damesfiets is dinsdag 18 september bij een controle op het Rapenburg teruggevonden. Agenten controleerden daar de fiets waarmee een 47 jarige vrouw uit Leiden liep. Zij controleerden de vrouw omdat zij zagen dat de fiets sporen vertoonde dat deze wel eens gestolen kon zijn. Dit bleek het geval te zijn. De vrouw verklaarde de fiets voor 200 euro op een rommelmarkt in Leiden te hebben gekocht. De fiets is inbeslaggenomen. De politie maakt tegen de vrouw proces-verbaal op voor heling.

Hazerswoude Snelheidscontrole Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft dinsdag 18 september een snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg N455. Met behulp van radar werd er tussen 16.15 en 21.30 uur gemeten. Er passeerden die tijd 3.888 voertuigen. Van deze voertuigen reden er 116 harder dan de maximumsnelheid van 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 144 km/h. De overtreders kunnen binnenkort een schikkingsvoorstel van het CJIB in de bus verwachten.

Alphen aan den Rijn 18 jarige Alphenaar overleden in LUMC De 18 jarige man uit Alphen aan den Rijn die woensdagavond 12 september na een verkeersongeval ernstig hoofdletsel opliep, is dinsdagavond overleden in het LUMC. De Alphenaar was die woensdag met zijn bromfiets door onbekende oorzaak onderuit gegaan op de Briljantstraat waarna hij tegen twee geparkeerde auto's botste.

Gouda Beroofd door jongen Een 75 jarige fietsster uit Haastrecht is dinsdag 18 september tussen 15.30 en 16.00 uur beroofd van haar fietstas met spullen. De vrouw reed over het Jaagpad in de richting van haar woonplaats toen zijn voetstappen achter zich hoorde. Een jongen van ongeveer 12 jaar trok aan haar fietstas en rende ermee weg in de richting van Gouda. De vrouw is van haar fiets gestapt en schreeuwde naar de jongen die verderop achterop een fiets van een vriendje sprong. Met nog een andere jongen die eveneens op de fiets was reden de drie weg. De politie stelt een onderzoek in naar de beroving en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

------------------------------------ einde berichten -------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --