Gemeente Albrandswaard


Geluidsscherm tussen A15 en Portland een feit


Albrandswaard Woensdagmiddag 19 september, van 18.00 tot 20.00 uur, is in het Kasteel van Rhoon aan de Dorpsdijk in Rhoon de ondertekening tussen de gemeenten Albrandswaard en Barendrecht, Rijkswaterstaat en Ontwikkelingsmaatschappij Midden IJsselmonde (OMMIJ) van de overeenkomst voor het realiseren van een geluidsscherm tussen de A15 en de Rhoonse wijk Portland.

De OMMIJ, die verantwoordelijk is voor het realiseren van de wijken Portland en Carnisselande, heeft lang met Rijkswaterstaat overlegd over de juiste plaats van het geluidsscherm. Her Rijk wil de A15 te zijner tijd verbreden, maar het tracé lag nog niet vast. Inmiddels is overeenstemming bereikt over het tracé van de A15 en daarmee de plaats van het scherm. Woensdag 19 september ondertekenen de Barendrechtse wethouder B.J. (Bas) Nootenboom namens de OMMIJ en ir. F.M. Post namens Rijkswaterstaat dit belangrijke document.

De gemeenten Albrandswaard en Barendrecht willen hun inwoners een prettige en rustige woonomgeving bieden. Om dit ook in de nieuwbouwwijken Portland en Carnisselande te realiseren, zijn voorzieningen nodig om het verkeersgeluid van de rijksweg A15 te weren. Bij Carnisselande is dit in de vorm van een geluidswal, bij Portland (Rhoon) wordt het een geluidsscherm. Zonder een dergelijk scherm zou de wijk teveel last hebben van het verkeersgeluid, zeker in de toekomst als de A15 is verbreed en er nog meer verkeer langs de wijk komt.

Programma:

18.00 uur start programma
18.05 uur toespraak Dick Roelse wethouder Albrandswaard 18.15 uur toespraak dhr. Ir. F.M. Post Rijkswaterstaat 18.30 uur toespraak Bas Notenboom, namens OMMIJ 18.45 uur ondertekening document
18.50 uur gelegenheid tot het stellen van vragen door de pers 19.00 uur feestelijk moment met hapje en drankje 20.00 uur einde bijeenkomst