Persberichten Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht, 19-09-2007

Bromfietscontrole

AMERSFOORT- Op dinsdag werd van 14.00 uur tot 17.30 uur een bromfietscontrole gehouden op de Verdistraat. Van 18.45 tot 21.00 uur werd er gecontroleerd op de Van Asch van Wijckstraat. In totaal werden 89 bromfietsen gecontroleerd en 52 bromfietsen waren in orde. Daarbij werden 49 bekeuringen uitgeschreven voor rijden met te hoge snelheid, rijden zonder rijbewijs en te hard geluid uitlaat.

Rijden op gestolen snorfiets

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag werd een meisje aangehouden omdat ze op een gestolen snorfiets reed. Omstreeks 16.00 uur werd het 18-jarige meisje Nijkerkerveen gecontroleerd op de Hogeweg. Het framenummer bleek vervalst te zijn en zij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Omstreeks 14.45 uur werd een 16-jarig meisje uit Nijkerkerveen op een bromfiets gecontroleerd op de Schuilenburgerweg. Ook zij bleek op een bromfiets te zitten waarvan het framenummer niet klopte. Zij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor

Wapens aangetroffen

AMERSFOORT- Tijdens werkzaamheden werden in een kelderbox aan het Ariaplein twee wapens aangetroffen. Omstreeks 13.00 uur kreeg de politie de melding dat een loodgieter bezig was in een kelderbox en hier twee vermoedelijke vuurwapens had aangetroffen. Door de politie werden deze ingenomen. Het betreffen hier vermoedelijk gaswapens. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van dit wapentuig.