Gemeente Hengelo

Conferentie over armoedebeleid geslaagd

Op vrijdag 14 september organiseerde Sociale Zaken en Werk in de Burgerzaal van het stadhuis een conferentie onder de titel Armoedebeleid in Hengelo. Het armoedebeleid staat weer hoog op de politieke agenda. Voordat de gemeenteraad een vernieuwd armoedebeleid aangeboden krijgt, wilde de gemeente met vertegenwoordigers van instanties en belangenbehartigers van gedachten wisselen over het bestaande beleid en over vernieuwingen. Vooral om van de 90 aanwezigen te horen wat men van bepaalde aanpassingen vond en te luisteren naar frisse ideeën.

Bert Otten, wethouder Sociale Zaken, vertelde over de doelstellingen van de gemeente Hengelo en de geboekte resultaten tot nu toe. Sjon Reimink, hoofd afdeling Juridische Zaken en Beleid, kwam daarna aan het woord. Hij ging in op de keuzes in het Hengelose armoedebeleid. Als laatste vertelde Hans Spekman, lid Tweede Kamer voor de Partij van de Arbeid en oud-wethouder van de gemeente Utrecht, over zijn ideeën over armoede en de bestrijding daarvan.

Hierna volgden drie workshops. In de workshops was volop de gelegenheid om in discussie te gaan en met suggesties te komen. Na afloop reageerde wethouder Otten op de stellingen en conclusies uit de workshops. Deze waren waardevol en worden gebruikt voor de ontwikkeling van het armoedebeleid voor de komende jaren.

Als laatste demonstreerde wethouder Otten DeGeldzoeker. DeGeldzoeker is een uniek programma op internet waarmee men eenvoudig kan uitrekenen voor welke zeventien regelingen (landelijk en van de gemeente Hengelo) hij of zij in aanmerking kan komen. Vanaf begin november komt DeGeldzoeker in productie.