Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 18 september

REGIO, 19-09-2007

Man aangehouden na insluiping en poging tot inbraak

HAARLEM, 17 september - Politieagenten hebben omstreeks 22.00 uur een 35-jarige man uit Haarlem aangehouden. Een getuige hoorde dat er werd ingebroken in een woning aan de Van Eedenstraat en belde de politie. Bij aankomst zagen de agenten dat er twee ruiten waren vernield. Er liep een bloedspoor richting de Tempelierstraat waar de agenten de gewonde inbreker tegen het lijf liepen. Aangezien hij gewond was geraakt is hij de woning niet binnen gegaan. Hij had een pleister op zijn hand geplakt en liep met een zwarte tas weer richting de woning. Vermoedelijk om nu de woning wél binnen te gaan. In de tas troffen de agenten twee autoradio's en een opvouwbaar mes aan. Het signalement van de man kwam overeen met die van de insluiper die eerder die avond een verzorgingshuis aan de Leonard Springerlaan was binnengegaan. In de voorraadkamer van het verzorgingstehuis had hij twee lege kratten bier gepakt en wilde hiermee weglopen. Toen hij hierop werd aangesproken bedreigde hij diverse personeelsleden en trok hij bij een personeelslid een mes. Uiteindelijk is hij weggelopen richting de Beatrixdreef. Daar bedreigde hij een bewoner die hem aansprak omdat hij een band van eenscooter lek probeerde te steken. De autoradio's en het mes zijn in beslag genomen en de man is ingesloten.

Getuigen gezocht poging tot overval bij pinautomaat

BADHOEVEDORP - 17 september - De politie is op zoek naar getuigen van een poging tot een gewapende roofoverval bij een pinautomaat. Een 50-jarige vrouw uit Badhoevedorp pinde rond 20.55 uur bij een pinautomaat aan het Lorentzplein. Plotseling werd zij van achteren vastgepakt en voelde dat er iets in haar zij werd geduwd. De man vroeg om geld maar zij duwde hem naar achteren en pakte direct haar pinpasje uit de automaat terug. Toen zij omkeek keek zij recht in de ogen van een man met een bivakmuts op, die een pistool bij zich had. Hij rende hierna direct weg richting een jongen die met een scooter 10 meter verderop aan de zijde van de Zeemanlaan stond te wachten. De dader sprong achterop en zij reden weg in de richting van de brandweerkazerne.
Het volgende signalement van de dader is bekend: Een man van rond de 19-20 jaar oud met licht (mogelijk) groene ogen en met een Noord-Afrikaans uiterlijk, hij was ongeveer 1.75 meter lang. Hij droeg mogelijk een capuchon of helm met daarover heen een bivakmuts. Hij sprak accentloos Nederlands en is ongeveer 1.75 meter lang. Getuigen kunnen zich melden bij de politie in Badhoevedorp, tel.0900-8844.

Verkeerscontroles gehouden

OVERVEEN - 17 september - Politiemensen hielden tussen 12.00 en 14.30 uur op de Zeeweg, in beide richtingen een verkeerscontrole gericht op snelheid. Van de 1476 passerende voertuigen namen 81 het niet zo nauw met de maximum snelheid van 80 km/u. Hoogst gemeten snelheid was 155 km/u. Betrokkenen krijgen binnenkort een bekeuring op de mat.

Hennep aangetroffen
HAARLEM - 17 september - Rond 16.30 uur stelden politiemensen, op basis van binnengekomen informatie, in een woning aan de Henriette Bosmansstraat een onderzoek in. In de woning troffen zij een hoeveelheid softdrugs aan. In een kamer zagen zij naast enkele zakken met hennep divers verpakkingsmateriaal voor de hennep. De goederen zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de eigenaar van de zaken.

Hennepkwekerij opgerold na melding inbraak

ZWANENBURG - 17 september - Omstreeks 18.30 uur troffen politiemensen, na een melding dat er mogelijk was ingebroken in een pand aan de Venenweg, een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Onbekenden hadden een ruit van de toegangsdeur vernield en zich zo toegang tot het bedrijfspand verschaft. Op de begane grond stond een kwekerij van ruim 200 planten. Op de eerste verdieping stond een even grote kwekerij, die al geoogst was. Onbekend is of er hennep is weggenomen. Beide kwekerijen zijn ontmanteld, de hennep en alle toebehoren worden vernietigd.

De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij. De verhuurder van het pand doet aangifte van de inbraak.

Jongens aangehouden na baldadigheid

HAARLEM - 17 september - Omstreeks 23.30 uur hielden politiemensen bij woningen aan het Lissabonplantsoen twee verdachten aan voor baldadigheid. Buurtbewoners hadden de politie gebeld nadat zij hadden gezien dat een groepje jongeren mogelijk vernielingen pleegde op de galerij van een flat daar. De twee, Haarlemmers van 17 en 24 jaar oud, zijn aangehouden. Bij het fouilleren van één van hen werd een boksbeugel aangetroffen en in beslag genomen.

Inbrekers overlopen
VELSEN-ZUID - 17 september - Oplettende buurtbewoners zagen rond 13.30 uur bij een woning aan de Savornin Lohmanlaan twee onbekend gebleven mannen met een onbekend voorwerp inbreken. Toen de 60-jarige man en zijn 12-jarige zoon de tuin inliepen kwamen beide inbrekers op hen afgelopen. De 60-jarige man greep één van de inbrekers vast, maar liet los toen deze naar een onbekend voorwerp in zijn binnenzak greep. De twee overlopen inbrekers gingen er vervolgens te voet vandoor. Direct onderzoek in de omgeving leverde vooralsnog niets op. De politie stelt een onderzoek in.

Er is een summier signalement bekend van de verdachten: beide mannen waren vermoedelijk van Marokkaanse afkomst. De eerste was 1.70 m lang, had een slank postuur, kort zwart krullend haar en droeg een grijs vest met capuchon. De tweede man was 1.60 m lang, eveneens een slank postuur, donker krullend haar en droeg een zwart vest.

Mogelijke getuigen of mensen die anderszins informatie hebben, die de politie ken helpen bij het onderzoek, kunnen contact opnemen met 0900-8844.

Medicijnen verloren

HAARLEM - 17 september - Een 40-jarige Haarlemmer is maandag een hoeveelheid medicijnen verloren. Het gaat om 18 tabletten Diazepam. Verkeerd gebruik of gebruik door kinderen kan onwenselijke gevolgen hebben. Mocht u de medicijnen vinden, geef deze dan af bij een apotheek of politiebureau.

Medewerker politie aangehouden

REGIO, 18 september - In opdracht van het Openbaar Ministerie is dinsdag 18 september een 59-jarige medewerker van het korps Kennemerland aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de uitvoering van criminele handelingen en is ingesloten. Het strafrechtelijk onderzoek wordt voortgezet.