Persberichten stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht, 19-09-2007

Hennepkwekerij aangetroffen

VLEUTEN De politie heeft in de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 september in een woning aan de Doyenneperenlaan een hennepkwekerij ontmanteld.

Omstreeks 01.50 uur kreeg de politie een melding van wateroverlast. Ter plaatse constateerde de politie samen met de brandweer dat er water langs de gevel van een woning naar beneden liep. Na een klein onderzoekje werd duidelijk dat het water van een zolder af kwam. Op de zolder werd een compleet ingerichte hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 190 planten en alle apparatuur in beslag genomen. Door de energiemaatschappij werd geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt. De bewoonster - 38 jaar uit Vleuten - werd toen zij thuis kwam aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Potterstraat heeft de politie dinsdagmiddag een man aangehouden voor het plegen van een diefstal.

Personeel van de winkel had omstreeks 16.40 uur gezien dat een man -31 jaar uit Utrecht - zich verdacht gedroeg. De man had een trainingsjack onder zijn eigen jas aangetrokken en zonder af te rekenen de winkel verlaten. Eénmaal buiten de winkel werd de man door het personeel aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Rubicondreef vond dinsdagmiddag een aanrijding tussen een auto en een snorfiets plaats. Hier raakte een vrouw ernstig gewond.

Een 75-jarige vrouw uit Utrecht reed met haar snorfiets over de Rubicondreef. Op het moment dat zij de weg wilde oversteken kwam zijn in botsing met een 60-jarige automobilist uit Utrecht die op de voorrangsweg reed. De vrouw raakte ernstig gewond en werd met hoofd en been letsel naar het UMC in Utrecht overgebracht. De politie onderzoekt de aanrijding.

De politie heeft in afwachting van de Verkeerspolitie Utrecht nog een drietal jongeren aangehouden omdat zij zich niet wilde verwijderen en gewoon onder de afzetlinten doorliepen. Omdat de aanrijding door de Verkeerspolitie nog op sporen onderzocht moest worden hadden agenten een ruime afzetting door middel van politielint gemaakt. Meerdere jongens vonden het nodig onder het lint door te lopen en rijden. Drie jongens 17, 18 en 20 jaar allen uit Utrecht werden aangehouden.

Laatst gewijzigd 19-09-2007 10:28 | © Politie Utrecht