Persberichten Lekstroom, 10.50 uur

Utrecht, 19-09-2007

Snelheidscontrole

IJSSELSTEIN De politie heeft op dinsdag 18 september van 19.15 uur tot 21.15 uur op de Provincialeweg N210 een snelheidscontrole gehouden.

Van 1031 voertuigen werd de snelheid vastgelegd, negen bestuurders reden harder dan de toegestane 80 km/u. De hoogste snelheid was 108 km/u.

Frontaal

HOUTEN Een bromfietser en fietser kwamen op dinsdag 18 september frontaal met elkaar in botsing.

Rond 13.10 uur reed een 40-jarige vrouw uit Houten met haar fiets over het fietspad op het Onderdoor, komende uit de richting van het Gemeentehuis en gaande in de richting van Het Rond. Zij zag dat haar een 16-jarige bromfietser uit Zeist tegemoet kwam. In een bocht van het fietspad hield de bromfietser niet rechts en kwam op het weggedeelte van de fietsster terecht. Daardoor ontstond tussen beiden een aanrijding en kwamen zij ten val. De fietsster raakte gewond aan haar hoofd en been. De bromfietser liep onbekende letsel op.

Fietsster door vrachtwagen aangereden

LOPIK Een 67-jarige fietsster uit Lopik raakte op dinsdagmiddag 18 september gewond bij een aanrijding met een vrachtwagen.

Rond 12.35 uur reed een 29-jarige vrachtwagenchauffeur uit IJsselstein over de M. A. Reinaldaweg, komende uit de richting van Cabau. De chauffeur verklaarde op de kruising met de Europasingel door het groene verkeerslicht te zijn gereden. Plotseling zag hij dat een 67-jarige fietsster uit Lopik de kruising overstak. De chauffeur ging vol in de remmen en stuurde naar links. Hij kon een aanrijding echter niet meer voorkomen en botste tegen de fietsster. Zij kwam ten val en bleef op de grond liggen.

De politie en ambulance kwamen ter plaatse. De Lopikse werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Daar werd zij onderzocht. Met een gespalkt been mocht zij het ziekenhuis verlaten. De Verkeerspolitie Utrecht kwam ter plaatse en deed onderzoek naar het ongeval.

Eén getuige bevestigde het verhaal van de chauffeur. Een andere getuige, een automobiliste, deed hetzelfde, maar zij had zoveel haast dat de agenten haar gegevens niet hebben kunnen noteren. Graag komt de politie in contact met deze vrouw. Aan haar wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844. Hetzelfde verzoek wordt gedaan aan eventueel andere getuigen.

Gordelcontrole

HOUTEN Op dinsdag 18 september heeft de politie van 16.15 uur tot 17.00 uur op De Haag gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Zes automobilisten hadden de gordel niet om en werden bekeurd.

Krantenbezorger van kranten beroofd

NIEUWEGEIN Onder bedreiging van een steekwapen werd op dinsdag 18 september een krantenbezorger van een wat aparte buit beroofd: twee kranten.

Rond 05.20 uur liep een 13-jarige krantenbezorger uit Nieuwegein over het Frederiksoord om zijn krantenwijk te doen. Hij zag dat en man naar hem toe kwam lopen. De man had een steekwapen in zijn hand, bedreigde de jongen en eiste twee kranten. Vervolgens ging de verdachte er met de buit vandoor en rende in de richting van de ophaalbrug bij de Koninginnensluis.

De verdachte was een getinte man van 25 30 jaar en was 1.60 1.65 meter lang. Hij had donkere kleding aan en een donker blauwe pet op.

Politiemensen gingen ter plaatse, maar de verdachte werd niet meer aangetroffen. De hevig geschrokken krantenbezorger deed aangifte van de beroving.

Aan getuigen die de beroving hebben gezien of die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Lasergun

HOUTEN Op dinsdag 18 september werd van 18.15 uur tot 19.15 uur op De Rede met een lasergun op snelheid gecontroleerd.

Achttien bestuurders trokken zich niets aan van de maximumsnelheid van 70 km/u. De topper reed maar liefst 113 km/u. Het achttiental werd bekeurd.

Laatst gewijzigd 19-09-2007 10:54 | © Politie Utrecht