Politie Haaglanden

Persberichten 19 september

Haaglanden, 19-09-2007

Politie zoekt getuigen van een straatroof
Den Haag Twee blanke mannen van ongeveer 20 jaar en 1.80 m lang beroofden dinsdag 18 september rond 16.00 uur een 34-jarige Hagenaar van zijn fiets. Het slachtoffer fietste op de Laakweg tussen een supermarkt en het Gemaal toen hij werd tegengehouden door een man. Een tweede man pakte hem van achteren vast en werkte het slachtoffer naar de grond. Vervolgens gingen de twee verdachten er op de fiets richting de Binkhortlaan vandoor. Beide mannen hadden gemillimeterd haar en een smal postuur. Ze droegen een zwart bomberjack. De man die het slachtoffer tegenhield had grote ingevallen ogen en sprak accentloos Nederlands. Was u getuige van deze straatroof of heeft u andere informatie die de politie helpt bij het opsporen van de verdachten? Belt u dan met de recherche van politiebureau Laak via: 0900 8844.

Wildplasser belandt in cel
Den Haag De politie betrapte dinsdag 18 september rond 23.00 uur een 27-jarige man uit Zoetermeer op wildplassen. De man deed zijn behoefte op de hoek Melis Stokelaan met de Moerweg toen de agenten hem aanspraken. Uit onderzoek bleek dat hij nog elf boetes open had staan. In totaal voor een bedrag van ruim 4000 euro of 85 dagen gevangenisstraf. De verdachte kon niet betalen en werd dus ingesloten.

Geen kinderzitje, maar wel drugs
Den Haag Tijdens een verkeerscontole van de politie op dinsdag 18 september rond 18.45 uur viel een 27-jarige automoblist uit Den Haag door de mand. De man reed met een kindje van 7 jaar achterin zonder kinderzitje. Hij kon geen geldig rijbewijs tonen en hij gaf een valse naam op. Aan het poiltiebureau bleek dat zijn eigen rijbewijs ongeldig was verklaard. Een onderzoek in zijn auto leverde zijn eigen verstopte legitimatie en een kleine hoeveelheid drugs op. De verdachte mag zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.

Aangereden en opgesloten
Den Haag Een 32-jarige inwoner van Den Haag had dinsdag dubbel pech. De man fietste over de stoep van de Ammunitiehaven en botste op een auto die vanuit een uitrit de straat op wilde rijden en de man niet zag aankomen. De 32-jarige bleef weliswaar zelf ongedeerd, maar zijn fiets was door de aanrijding volledig uit elkaar gevallen. De man wilde er lopend vandoor gaan, maar daar nam de 20-jarige bestuurster van de auto geen genoegen mee. Zij waarschuwde de politie, die al snel in de gaten had waarom de fietser zon haast had: de man had nog voor ruim 800 euro aan boetes openstaan. Omdat de man niet over het geld beschikte, is hij opgesloten. Tegenover de openstaande bekeuringen stond namelijk een vervangende hechtenis van 22 dagen.

De politie zoekt getuigen van een mishandeling
Den Haag Een 28-jarige Hagenaar werd maandag 17 september rond 17.30 uur het slachtoffer van een mishandeling. Hij liep op de Melis Stokelaan in de richting van de Loevesteinlaan toen hij ter hoogte van de ingang van het Zuiderpark een groepje mannen bij een geparkeerde auto zag staan. Toen hij langsliep kreeg hij plotseling een klap in het gezicht. Hij viel door de klap in de bosjes en voelde vervolgens dat hij meerdere malen geschopt werd. Het betrof vermoedelijk een groepje lichtgetinte mannen tussen de 25 en de 35 jaar. Was u getuige van deze mishandeling of heeft u andere informatie die de politie helpt bij het opsporen van de verdachten? Belt u dan met de recherche van politiebureau Zuiderpark via: 0900 8844.

Onder invloed
Voorburg Een 48-jarige Haagse automobiliste had woensdag 19 september om 02.50 uur te diep in het glaasje gekeken om een auto te besturen. Dat bleek bij een routinecontrole op de Rodelaan. De vrouw blies 420 ug/l. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De Haagse werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal.

Weggereden na aanrijding
Voorburg Een 19-jarige Voorburgse automobiliste nam op dinsdag 18 september niet eens de moeite om te stoppen, nadat zij omstreeks 22.00 uur tegen een verkeerspaal reed. De vrouw werd in de binnenstad van Den Haag aangehouden. Haar auto was aan de linkervoorzijde zwaar beschadigd geraakt. De Voorburgse kreeg een proces-verbaal voor het verlaten van een plaats ongeval.

Twee 17-jarige winkeldievegges aangehouden
Leidschendam Twee 17-jarige Haagse meisjes hebben op dinsdag 18 september de avond op het politiebureau doorgebracht na een middagje winkelen in het winkelcentrum Leidsenhage. De meisjes werden in een drogisterij door de bedrijfsbeveiliging betrapt op winkeldiefstal. Uit onderzoek bleek, dat zij vanuit nog een drogisterij, een supermarkt en een warenhuis, nog meer goederen hadden gestolen. De spullen zijn in beslaggenomen. Tegen de beide Haagse meisjes is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldiefstal
Voorburg Een 33-jarige Hagenaar lachte op dinsdag 18 september omstreeks 14.15 uur zijn tanden bloot, nadat het hem gelukt was om vanuit een supermarkt aan de Koningin Julianalaan zoveel tubes tandpasta mee te nemen dat hij er een rugzak mee kon vullen. Hij nam plaats in een tram maar zag tot zijn schrik, dat twee motoragenten hun politiemotor parkeerden en de tram in kwamen. De dief trachtte nog te ontkomen door via een andere uitgang de tram te verlaten. De motoragenten hielden de Hagenaar aan. Deze had een week eerder ook al tandpasta vanuit een supermarkt in Den Haag gestolen. De man ging met een proces-verbaal naar huis.

Leren jassen gestolen, twee mannen opgepakt
Rijswijk Een oplettende beveiligingsmedewerker zag dinsdag 18 september om 13.00 uur dat twee mannen een warenhuis in winkelcentrum In den Boogaard verlieten met leren jassen zonder deze af te rekenen. De medewerker ging achter de beide mannen aan en zag deze in een auto stappen en wegrijden. Op de Steenvoordelaan zag de medewerker politieagenten staan die hij een goed signalement van de auto en de dieven gaf. De politieagenten zagen de auto met de beide mannen in de leeftijd van 29 en 32 jaar uit Den Haag rijden op de Regenbooglaan en hielden de Hagenaren aan. In de auto trof de politie leren jassen aan en spullen om labels te verwijderen. Eén van de verdachten bleek nog een boete open te hebben staan van 1344 euro en vijftien dagen hechtenis. De beide mannen zitten nog vast.

Gewond na aanrijding
Pijnacker Een 48-jarige bromfietster uit Pijnacker raakte dinsdag 18 september om 11.50 uur gewond toen zij op de Delftsestraatweg werd aangereden door een 71-jarige automobilist uit de Lier. De automobilist reed vanuit een parkeerplaats de weg op en zag de bromfietster over het hoofd. Het slachtoffer viel en werd met een hoofdwond naar een ziekenhuis gebracht.

Kermisklant deelt rake klappen uit
Delft Een politiebiker hield dinsdagavond 18 september omstreeks 21.25 uur een 16-jarige Delftenaar aan voor mishandeling. De biker fietste over de kermis toen hij de jongen hoorde schreeuwen dat hij iemand zou gaan pakken. De verdachte rende vervolgens richting de botsautos en gaf daar een jongen drie vuistslagen in het gezicht. De biker fietste direct achter de verdachte aan en wist hem aan te houden. Vanwege zijn minderjarige leeftijd, zijn de ouders van de jongen in kennis gesteld. Hij mocht met een proces-verbaal op zak het politiebureau weer verlaten. Agenten hebben in de omgeving van de kermis nog gezocht naar het slachtoffer, maar die was inmiddels spoorloos verdwenen.

Vergeetachtige coureur
Delft Politieagenten hielden dinsdagavond 18 september omstreeks 23.10 uur een 46-jarige man uit Bergschenhoek aan nadat hij ruim 70 km/uur te hard over de snelweg reed. De agenten reden in een opvallende politiewagen op de A13 toen zij met zeer hoge snelheid gepasseerd werden door een personenauto. Ter hoogte van de wegwerkzaamheden bij Delft-Noord liep de snelheid op tot 172 km/uur, terwijl daar vanwege de werkzaamheden slechts 70 km/uur is toegestaan. De agenten hielden de man aan en vorderden zijn rijbewijs in. De bestuurder verklaarde dat hij vergeten was zijn vrouw en dochter op te halen in Den Haag en dat hij probeerde met zijn hoge snelheid de tijd weer in te halen. De man ging met een proces-verbaal naar huis.

Aanrijding met fietser
Zoetermeer Een 15-jarige jongen uit Zoetermeer raakte 18 september om 08.15 uur gewond toen hij met zijn fiets achterop een stilstaande bestelbus reed. De bestuurder van de bestelbus zette zijn voertuig op het fietspad om iemand in te laten stappen. Het slachtoffer zag de bestelbus te laat en reed er tegenaan. De Zoetermeerder is met onbekend letsel vervoerd naar een ziekenhuis.

Teveel op
Zoetermeer Een automobilist die woensdag 19 september om 00.30 uur zeer langzaam reed en nogal slingerde op de Zwaardslootseweg, trok de aandacht van politieagenten. De 38-jarige automobilist uit Leiden bleek te rijden onder invloed en blies 300 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De Leidenaar kreeg een proces-verbaal.

Cheers!
Zoetermeer Een 46-jarige Engelsman heeft woensdagmorgen 19 september een fikse boete gekregen omdat hij met drank op achter het stuur van zijn auto zat. Agenten zagen de man omstreeks 01.50 uur slingerend rijden over de Amundsenrede en besloten de bestuurder te controleren. De Engelsman werd aangehouden en blies op het politiebureau 375 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). De officier van justitie bepaalde dat de man een bedrag van driehonderd euro moest betalen. Nadat hij zijn boete betaalde, kon de man weer naar huis.