Gemeente Coevorden

Subsidie voor Nationaal Wielerkampioenschap in Dalen

B>De Stichting Promotie Wielersport Zuidenveld (PWZ) kan in de periode 2008-2010 jaarlijks een subsidie van 7.500 euro tegemoet zien voor het organiseren van het NK Wielrennen voor clubteams en de Albert Eisingloop in Dalen. Het college van B en W heeft dat besloten.

De Koninklijke Nederlandse Wielerunie (KNWU) heeft de stichting PWZ gevraagd om voor een langere periode het NK Wielrennen voor clubteams te organiseren in Dalen. Reden hiervoor zijn de positieve ervaringen van de landelijke bond met de organisatie in Dalen. De Stichting PWZ heeft toegezegd dit te willen onderzoeken en het wielerevenement te laten samenvallen met de Albert Eisingloop. Zo ontstaat een tweedaags evenement, waarvan de kosten jaarlijks 27.750 euro bedragen. PWZ/Promotie Dalen heeft de gemeente Coevorden gevraagd hiervoor jaarlijks een subsidie van 7.500 euro beschikbaar te stellen voor de periode van 2008-2010.

Waardering
Het college is van mening dat het initiatief in Dalen waardering verdient. Organisaties die met hun activiteiten de gemeenschapszin en leefbaarheid in de stad of dorpen bevorderen worden door het college toegejuicht. Bovendien vindt het college dat het evenement in Dalen past in het beleid voor sportevenementen, waarbij sporten wordt gestimuleerd. Belangrijk is verder dat in Dalen groot draagvlak bestaat voor het organiseren van het evenement: meer dan honderd vrijwilligers uit de Daler samenleving zetten zich in. Tot slot wordt ook de jeugd betrokken bij het evenement wat uitstekend past in het gemeentelijk beleid voor sportstimulering.