Gemeente Coevorden

Gemeente steunt lokale projecten voor ontwikkelingssamenwerking

>B>Het college van burgemeester en wethouders van Coevorden heeft besloten twee lokale projecten voor ontwikkelingssamenwerking te ondersteunen. Stichting Adjoa uit Aalden krijgt EUR 8.175 subsidie voor hun werk in Ghana. De VOM-groep uit Steenwijksmoer ontvangt EUR 1.500 subsidie voor een project in Peru.

In het kader van het internationale samenwerkingsbeleid zijn voor de ondersteuning van projecten voor ontwikkelingshulp beleidsregels vastgesteld. De gemeente Coevorden verleent subsidie aan projecten die een basis hebben in de eigen gemeente en waarbij sprake is van een samenwerkingsrelatie met mensen ter plaatse.

Over Adjoa
Adjoa ondersteunt jongeren uit Ahotokurom in Ghana op weg naar een zelfstandige toekomst De stichting vormt een netwerk van mensen die jongeren van Ahotokurom een steuntje in de rug willen geven. Dat kan in de vorm van studiefinanciering, stagebemiddeling, medische hulp, beroepskosten. Daarnaast bevordert Stichting Adjoa de internationale oriëntatie van de jongeren in Ghana.

Over VOM-groep
De VOM-groep van de Rooms-katholieke parochies in Coevorden en Steenwijksmoer probeert ruim 30.000 euro in te zamelen voor een ontmoetingsruimte in Quivilla, in het Andesgebergte van Peru. De VOM-groep werkt samen met stichting Wilde Ganzen en NCDO die het bedrag verdubbelen, zodat de bouw gerealiseerd kan worden.