Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2070800020

Vragen van de leden Jasper van Dijk en Gesthuizen (beiden SP) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de staatssecretaris van Economische Zaken over de ontvangstproblemen bij de publieke omroep. (Ingezonden 18 september 2007)


1
Kent u de brief van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) 1), in reactie op uw brief aan de Kamer van 29 mei jl. 2), over de nog steeds niet opgeloste ontvangstproblemen van Radio 1,
2, 3FM en Radio 4?

2
Deelt u de mening dat de inwoners van Nederland recht hebben op een ongestoorde ontvangst van de radioprogramma's van de publieke omroep?


3
Deelt u de mening van de NPO dat een ongestoorde ontvangst nog steeds niet het geval is, ondanks herhaaldelijk aandringen vanuit de Kamer? Zo ja, waarom heeft u de gesignaleerde problemen dan nog steeds niet opgelost?


4
Bent u bereid de Kamer te informeren over de juridische problemen?


5
Bent u bereid, in het kader van een doelmatig gebruik van de ether, zonodig op korte termijn de ontvangstproblemen weg te nemen door middel van bestuurlijke maatregelen, bijvoorbeeld door aanpassing van de voorwaarden van vergunninghouders die storing veroorzaken of door bestuurlijke handhaving, indien de storende omroepen niet van plan zijn vrijwillig mee te werken aan het oplossen van de storingen? Zo neen, waarom niet en hoe gaat u de problemen oplossen?


1) Brief NPO, 11 juni 2007

2) Kamerstuk 24 095, nr. 211, vergaderjaar 2006-2007