Gemeente Rotterdam

In het kader van de Week van de Vooruitgang en het Rotterdams Klimaatfestival zijn op maandag 17 september de nieuwe OV-Fiets huurlocaties Hoogvliet Centrum en Spijkenisse-Centrum feestelijk geopend.

Hiermee staat de OV-Fiets bij 9 metrostations !

Portefeuillehouder Verkeer en Vervoer Jeannette Baljeu van de stadsregio Rotterdam overhandigt de sleutels van de OV-Fiets aan Portefeuillehouder Verkeer en Vervoer Jacqueline Cornelissen van de deelgemeente Hoogvliet.

De Stichting OV-Fiets kreeg op dezelfde dag de OV-Trofee 2007, een prijs voor goede initiatieven op het gebied van het openbaar vervoer, overhandigd door reizigersorganisatie Rover en Milieudefensie.

Dankzij het investeringsprogramma Fiets in de Keten van de stadsregio Rotterdam zijn niet alleen de huurlocaties Spijkenisse-Centrum en Hoogviet-Centrum maar ook de huurlocaties Station Rotterdam Blaak en metrostation Poortugaal recentelijk in gebruik genomen. De nieuwste huurlocatie is te vinden in de parkeergarage op het Willemsplein, bij de aanlegsteiger van de Fast Ferry uit Dordrecht! Met de OV-Fiets kan de reiziger die het openbaar vervoer neemt snel een fiets huren waarmee hij het laatste deel van zijn reis aflegt. De OV-Fiets is inmiddels op talloze ov-knooppunten in Nederland te vinden; in Rotterdam en omstreken zijn er sinds vorige week 11 huurlocaties.

Portefeuillehouder Verkeer en Vervoer Jeannette Baljeu van de stadsregio Rotterdam overhandigt de sleutels van de OV-Fiets aan Portefeuillehouder Verkeer en Vervoer Christel Mourik van de gemeente Spijkenisse

Zie voor informatie over de ov-fiets: www.ov-fiets.nl

: