Gemeente Hengelo

Sporthal Veldwijk flink opgeknapt

De werkzaamheden in en aan Sporthal Veldwijk in Hengelo zijn in volle gang. Naar verwachting is de sporthal eind oktober weer klaar voor gebruik. De sporthal wordt gerenoveerd zodat deze zeker nog jaren gebruikt kan worden. De werkzaamheden zijn na de bouwvak begonnen en kosten circa 335.000 euro.

Sporthal Veldwijk dateert uit de jaren 70. Dat was zowel aan de buiten- als de binnenzijde van het gebouw goed te merken. Door middel van een grote opknapbeurt krijgt de hal vooral aan de binnenzijde een modernere uitstraling die recht doet aan de naam van Hengelo als sportstad.

Praktisch en van deze tijd

De buitenzijde van de sporthal wordt helemaal voorzien van nieuwe boeien, windveren en nieuwe kozijnen met isolatieglas. De binnenzijde van het gebouw wordt in de kleuren van de gemeente Hengelo uitgevoerd: blauw en geel. De wanden van schoonmetselwerk in de kleedruimten maken plaats voor tegelwerk, waarin alle leidingen zijn weggewerkt. De tegelvloeren worden vervangen door gietvloeren, die makkelijk schoon te maken en schoon te houden zijn. Ook is er gedacht aan de mindervalide sporters en bezoekers. Voor deze mensen is er straks een invalidentoilet beschikbaar dat helemaal wordt aangepast aan de eisen van deze tijd.

In de hal zelf zijn alle bruine kleuren vervangen door blauw en geel. De sportvloer in de sporthal wordt op dit moment geschuurd en wordt daarna voorzien van een nieuwe belijning en laklaag.

Daarnaast wordt de verwarmingsinstallatie aangepast aan de moderne eisen en wensen van deze tijd. Deze staat nu nog opgesteld onder de tribune en wordt in de nieuwe situatie aan de achterzijde van het gebouw geplaatst. Ook worden de geluidsinstallatie en het scorebord vernieuwd.

Vervangende ruimte

De elf sportverenigingen die in Sporthal Veldwijk trainen, zijn door de gemeente tijdelijk ondergebracht op andere locaties, zoals de sporthallen van het Twickelcollege en de OSG Scholengemeenschap. Ook zijn de sportclubs verwezen naar de sporthal Hasseleres en naar een sportaccommodatie in Enschede.