Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Nationale Burendag

Zaterdag 15 september was het Nationale Burendag. Ook in onze gemeente werden er straat-en buurtfeesten georganiseerd. De gemeente ondersteunde het initiatief van harte. Onder voorwaarden wordt er ook een vergoeding verstrekt voor het organiseren van straat en buurtfeesten.

De gemeente had ook een fotowedstrijd op touw gezet. Inwoners van de gemeente werden gevraagd een foto van hun straatfeest te maken en voor een begeleidende tekst te zorgen.

Straatfeest Middelweg in Leersum
Straatfeest Middelweg in Leersum
Voor de derde keer werd er een straatfeest in de Middelweg in Leersum georganiseerd.
De Middelweg is een lange weg met slechts aan een kant een trottoir. Kinderen en volwassenen treffen elkaar daardoor niet zo gauw op straat. Maar tijdens het straatfeest wordt alle schade ingehaald!

Van 's middags tot 's avonds laat is een deel van de straat afgezet en mag iedereen op straat spelen. Zelfs de stoomtrein maakt dan gebruik van deze vrijbrief! Kinderen en volwassenen werden vervoerd over dit tijdelijke spoor met bijpassende stoom- en fluitgeluiden!

Er was ook een springkussen; diverse andere straatspelletjes en muziek. Voor de inwendige mens was er een barbecue. Alle ruim honderd deelnemers zijn weer helemaal bijgepraat en hebben nieuwe contacten en inspiraties opgedaan!

Blij met je buren op de Welgelegenlaan

Blij met je buren op de Welgelegenlaan
Een laandag in de Welgelegenlaan (Driebergen-Rijsenburg) betekent dat er eerst gezamenlijk aan de beek wordt gewerkt. De laanbewoners onderhouden het groen in de perken en langs de beek in de laan zelf. Er werd flink gesnoeid, zodat we nu de buren aan de overkant weer kunnen zien! En na gedane arbeid is het tijd voor gezelligheid.

Nadat de kinderen op een speels Pizzafeest waren getrakteerd, werden wij 's avonds onthaald op een heus Italiaans vijf-gangendiner. Wat een verrassing, twee lange feestelijk gedekte tafels! En alles natuurlijk zelfgekookt! En heel bijzonder: ook onze (ruim) negentig jarige mede-laanbewoners waren er vanzelfsprekend weer bij! Over deze laandag wordt in de buurt nog lang nagepraat.