Ingezonden persbericht


Lancering van CIOnet Nederland - CIO's en top IT managers ontmoeten elkaar in een online community

CIOnet.com is de eerste internationale onafhankelijke online community voor CIO's & IT-managers.

Bloemendaal, 18/09/2007.

Onze huidige kenniseconomie verandert snel in een netwerkeconomie, waar 'wie je kent' minstens even belangrijk is als 'wat je kent'. Online zakennetwerken zijn een snelgroeiende nieuwe manier voor zakenmensen om hun netwerk van contacten te beheren en uit te breiden. Open online zakennetwerken zoals LinkedIn, XING en Ecademy zijn heel succesvol in het ondersteunen van zelfstandige ondernemers en middenkaders in hun netwerkbehoeften, maar worden niet gebruikt door CIO's en top IT-managers van grote en middelgrote ondernemingen die vooral in aanraking willen komen met hun gelijken.

CIOnet (www.cionet.com) is het eerste onafhankelijke online zakennetwerk dat CIO's & IT Managers in staat stelt om efficiënter en effectiever te netwerken voor hun bedrijf en zichzelf. CIOnet staat voor het Bouwen van Relaties, het Delen van Kennis en het Groeien van een 'Peer'-Netwerk in de CIO gemeenschap.

CIOnet wordt ondersteund door een brede adviesraad waarin de volgende leden actief zijn:
* Wouter Haasloop Werner, CIO Vitens (Voorzitter Adviesraad CIOnet Nederland)
* Jan Muchez, Hoofd IT afdeling KPN

* Kostas Gerogiannis, CIO Nederlandse Spoorwegen
* Theo Schrammeijer, IT Director ANWB

* Joyce van der Est, CIO/COO ASN Bank

* Prof. Theo Huibers, Universiteit van Twente

* Prof. Stef Joosten, Open Universiteit

* Wim van der Klauw, Senior director tss-Europe AHOLD
* Dennis van Wijk, CIO/CTO ATP

* Michel Dufrasnes, CIO CSM

* Peter Hennephof, CIO Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
* Aloys Kregting, CIO Numico

* Petra van Spronsen, Information Business Manager DSM
* Prof. Chris Verhoef, Vrije Universiteit Amsterdam
* Henk Bothof, CIO Prorail

* Boet Kreiken, CIO KLM

"Netwerken is voor elke CIO en IT-manager een fundamenteel onderdeel van zijn job" zegt, Wouter Haasloop Werner, CIO van Vitens en voorzitter van de adviesraad van CIOnet Nederland. "Innovatie en groei zijn vandaag de dag niet meer mogelijk zonder kennisdeling en samenwerking over de bedrijfsgrenzen heen. Het unieke van CIOnet is dat het kennis bijeen brengt vanuit de gebruikerszijde, de vendors en de academische wereld in een waardevrije omgeving."

"Online netwerken veranderen drastisch de manier waarop zakenmensen met elkaar in contact komen voor het uitwisselen van informatie en ervaringen", voegt Hendrik Deckers, oprichter van CIOnet hier aan toe. "Ik vergelijk het liefst de impact van online zakennetwerken met de manier waarop e-mail de professionele en persoonlijke communicatie op zijn kop heeft gezet, en ben er van overtuigd dat hetzelfde nu gebeurt met netwerken."

"Dat de rol van on-line netwerken ten opzichte van off-line netwerken in de komende jaren snel zal toenemen is bijna iedereen van overtuigd. De efficiëntie daarvan zal in een business context de doorslag geven", zegt Herman van Bolhuis, Managing Partner CIOnet Nederland. "Daarnaast vinden CIO's en IT managers het belangrijk dat er een duidelijke focus is op relevante inhoud"

"Een goed initiatief voor een onafhankelijke discussie en netwerkplatform voor CIO's door CIO's. Het ontbreekt in Nederland aan een degelijk onafhankelijk platform voor CIO's waarbij deze ook gefaciliteerd worden door de juiste middelen, natuurlijk zijn er al meer CIO platformen echter worden deze vaak gemonopoliseerd door leveranciers zoals Gartner etc of kennen geen facilitering in electronische vorm. Dit platform biedt als eerste een zowel electronisch als live platform voor de CIO's van Nederland. In andere landen heeft dit platform zich intussen bewezen." Aldus Roelof Douwstra (Founder Quint Wellington Redwood)

CIOnet.com is een 'netwerk van de netwerken' platform dat open staat voor alle bestaande en toekomstige CIO & IT-management clubs, initiatieven, organisaties en netwerken die op CIOnet hun open of private online zakenclub kunnen enten. CIOnet is een onafhankelijk netwerk dat voor 95% bestaat uit CIO's, top IT-managers, academici en experts en dat ondersteund wordt door business partners zoals Ordina, Andarr, Strict en Quint Wellington Redwood.

Naast het online netwerkplatform, waar de leden snel en op een laagdrempelige manier elkaar kunnen contacteren om kennis en ervaringen uit te wisselen en CIO & IT- management topics kunnen bespreken, organiseert CIOnet ook een reeks specifieke evenementen waar de CIOnet-leden 'in levende lijve' samen komen om elkaar beter te leren kennen en ideeën uit te wisselen. Dit draagt bij tot de online activiteit van de leden.

CIOnet is in 2006 in België gelanceerd, waar de beoogde community nu al 320 personen telt. Nederland is het eerste land in de internationale uitrol. De verwachting is dat ook in Nederland over een jaar een vergelijkbaar aantal leden zijn.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Herman van Bolhuis, Manager Partner CIOnet Nederland T: +31 6 55 73 1865 of 023 5346966
E: hvb@cionet.com

Trusted Networking for CIO's and IT Managers
Herman van Bolhuis
Managing Partner

CIOnet Netherlands
www.cionet.com
hvb@cionet.com
tel:
fax:
mob: +31 23 534 6966
+31 23 534 6967
+31 6 5573 1865