Provincie Flevoland



Nader onderzoek in de wijk Overgooi

De provincie Flevoland laat door middel van een brief aan de bewoners van de wijk Overgooi in de gemeente Almere laten weten dat in de maand oktober in hun wijk nader onderzoek zal plaatsvinden naar bodemverstoringen. De provincie heeft aanwijzingen dat er op meerdere percelen grondboringen zijn uitgevoerd, dieper dan 10 meter, zonder dat daarvoor vergunning/ontheffing is verleend. Het gaat om grondboringen die zijn uitgevoerd bijvoorbeeld ten behoeve van beregeningsinstallaties of warmte- en koudeopslagsystemen.

Begin dit jaar heeft de provincie aan de bewoners in Overgooi de gelegenheid gegeven om boringen en installaties waarmee grondwater wordt ontrokken te melden. Daarnaast heeft de provincie onderzoek verricht in de dossiers van de bouwvergunningen. Op basis hiervan kan de provincie nu gericht onderzoek doen. De bewoners bij wie een controle plaats gaat vinden, worden apart op de hoogte gebracht.

De provincie stelt nu via deze brief de bewoners nogmaals in de gelegenheid om boringen en installaties alsnog te melden. Dat geldt ook voor installaties die het grondwater gebruiken voor bijvoorbeeld afgifte van warmte en koude en die zijn uitgevoerd dieper dan 10 meter.