Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

'Koudste college ter wereld' opent opnieuw haar deuren

19 september 2007

Het Ben & Jerry's Climate Change College, een initiatief van de Nederlandse poolreiziger Marc Cornelissen, ijsfabrikant Ben & Jerry's en het Wereld Natuur Fonds, biedt dit jaar wederom een selecte groep jonge volwassenen een parttime opleiding tot klimaatambassadeur. Sinds de oprichting in 2005 groeit het aantal deelnemende landen snel en komend jaar zullen jongeren uit acht Europese landen deelnemen aan dit unieke College.

Jonge volwassenen tussen de 18 en 30 kunnen zich kwalificeren op basis van hun plannen om binnen hun eigen omgeving de uitstoot van broeikasgassen terug te brengen. Deze plannen dienen een effect te hebben op drie vlakken; verminderen van de uitstoot van CO2, mensen bewust maken van de keuzes die zij hebben en economisch zinvol zijn. Daarnaast moeten het vooral leuke en creatieve initiatieven zijn. Het Ben & Jerry's Climate Change College steunt de geselecteerden vervolgens deze plannen te realiseren met kennis, ervaring en middelen.

Dat het Ben & Jerry's Climate Change College een groot succes is blijkt wel uit het grote aantal geïnteresseerden. Het afgelopen jaar zijn er succesvolle programma's opgezet door de opgeleidde klimaatambassadeurs. Zo zijn er onder meer energiebesparingwedstrijden op universiteiten in Engeland geweest die veel CO2- en geldbesparing opgeleverd hebben. In Ierland kunnen MKB bedrijven sinds dit voorjaar gratis energiescans laten uitvoeren en besparingsplannen implementeren. Sinds vorige week zijn basisschoolkinderen in Alkmaar onder leiding van klimaatambassadeur Lars de Keijser begonnen aan de actie 'CoolSchools' door in hun wijk energiebesparende producten te verkopen. Van de opbrengst kunnen zij hun school energiezuiniger maken.

Deze bijzondere parttime opleiding is prima te combineren met school of werk en biedt de deelnemers veel unieke en bijzondere ervaringen en toegang tot de meest actuele stand van zaken als het gaat om klimaatverandering. Aan de hand van e-learning modules, workshops, lezingen, coaching en begeleiding worden ook komend jaar de deelnemers klaargestoomd om hun eigen klimaatprojecten verder te ontwikkelen en te lanceren. Hoogtepunt van deze bijzondere opleiding is een bezoek aan het Arctisch gebied waar klimaatverandering nu al grote invloed heeft op mens en natuur. Deze inspirerende reis biedt naast het opdoen van kennis ook de gelegenheid om een onuitwisbare ervaring op te doen over de snelle veranderingen die daar plaats vinden. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op www.climatechangecollege.nl

-------------------------------------meer informatie---------------------------------------- Indien u meer informatie of beeldmateriaal wilt ontvangen kunt u contact opnemen met Michel Schuurman: 030-6343476, info@incipit.nl Zie ook: www.climatechangecollege.nl, www.benjerry.nl of www.wnf.nl