Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 19-09-2007

Politie pakt verdachte diefstal
EMMEN De politie heeft dinsdagochtend na melding op de Noordbargerstraat een 34-jarige man uit Zoetermeer aangehouden op verdenking van diefstal. Uit onderzoek bleek dat de man voor soortgelijke feiten gezocht werd elders in het land. De man zit momenteel vast. (07177925)

Aanhouding na ingooien ruit
VATHERMOND De politie heeft dinsdagavond een 18-jarige man uit Vlagtwedde aangehouden op verdenking van het ingooien van een ruit. Bij een woning aan het Zuiderdiep werd eerder op de avond een steen door de ruit gegooid. Uit onderzoek kwam de man als verdachte naar voren. De toedracht wordt uitgezocht. (07178239)

6000 roze rozen gejat
KLAZIENAVEEN Dinsdagmorgen is bij de politie aangifte gedaan van de diefstal van 6000 roze rozen. De deur van de kwekerij aan de Streek werd opengebroken. De politie stelt een onderzoek in. (07178020)

Aanhouding huiselijke geweld

HOOGEVEEN De politie is heel alert als het gaat om meldingen van huiselijk geweld. Het doel: het geweld moet stoppen. Dinsdagavond heeft de politie een 31-jarige Hoogevener aangehouden die zijn 26-jarige vriendin had geslagen en bedreigd. De afhandeling van deze zaak wordt gedaan volgens het protocol Huiselijk Geweld.

EMMEN Een 23-jarige Emmenaar heeft dinsdagavond zijn even oude vriendin geslagen en daarbij haar neus gebroken. De man is aangehouden voor huiselijk geweld.

Hoofdwond na ongeval
GIETEN Bij de politie werd dinsdagmiddag tegen halfdrie melding gedaan van een ongeval op de Houtvester Jansenweg. Een 27-jarige automobilist uit Assen raakte in de bocht in de slip en botst tegen een boom. De bestuurder werd met een hoofdwond naar het Asser ziekenhuis gebracht. De auto was totaal vernield en werd weggesleept, (071787129)

Politie controleert

MEPPEL De politie heeft dinsdagmiddag verschillende controles uitgevoerd. Onder andere werd gecontroleerd op de visserijwet en het rijden onder invloed. Hierbij werden geen overtredingen geconstateerd. Wel werden twee bestuurder opgeschreven voor het rijden door rood licht, één bestuurder droeg geen gordel, ook reden twee bestuurders aan de verkeerde kant de vluchtheuvel voorbij. Zes bromfietsers reden op het fietspad, daar waar ze op de weg moesten rijden. (07178094)

SMILDE Dinsdagvond heeft de politie in de Smildes een controle gericht op verkeer gehouden. In Hooger-, Boven en Midden Smilde werden veel fietser gezien, op twee na had mende fietsverlichting goed voor elkaar. (07178229)

EMMEN Dinsdag aan het eind van de middag heeft de politie in het centrum van Emmen toezicht gehouden. Op de stadsvloer, een voetgangersgebied, werden vier bekeuringen uitgeschreven aan bromfietsers die toch hun weg zochten, ondanks de gesloten verklaring.

Wilt u meer informatie over deze berichten of in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dana Kragten, telefoon 0592-451280