Politie Gelderland-Zuid

Vier winkeldieven in winkelcentrum Dukenburg aangehouden

Nijmegen, 19-09-2007 o Dinsdag zijn in winkelcentrum Dukenburg vier aanhoudingen verricht waaronder drie minderjarige verdachten.
* Drie leden van één Nijmeegs gezin, twee meisjes van 12 en 14 en een jongen van 11, werden 's middags op aangeven van een getuige aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Samen met nog een vierde verdachte zouden zij in meerdere winkels goederen, waaronder sieraden en make-up, hebben weggenomen. Deze vierde verdachte betreft een kind van 6 jaar. Deze is in overleg met de dienstdoende hulpofficier van justitie naar huis gebracht.

Ter plaatse stelde de politie een onderzoek in. Er is inmiddels 1 aangifte binnen, de andere winkels worden benaderd voor het doen van aangifte. De drie verdachten zijn voor verhoor naar het politiebureau gebracht. Zij hebben inmiddels bekend en zijn daarna in vrijheid gesteld. Tegen twee van hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De 11-jarige wordt doorverwezen naar bureau Halt.
* Dinsdagavond werd nog een verdachte aangehouden. Het gaat om een 23-jarige Nijmegenaar die door een beveiligingsmedewerker werd betrapt op diefstal bij een supermarkt. Toen de man de Nijmegenaar aanhield, verzette deze zich en zou de beveiligingsmedewerker meerdere keren hebben geslagen. De man heeft aangifte gedaan van mishandeling.
Agenten die ter plaatse kwamen hebben de verdachte overgenomen en meegenomen naar het politiebureau. De 23-jarige ontkent opzettelijke mishandeling. Proces-verbaal zal worden opgemaakt voor diefstal met geweld.
(08)