Gemeente Maastricht

Forse uitbreiding fiets-enbromfietsstallingen in binnenstad Maastricht

Datum: 19/9/2007

De Gemeente Maastricht gaat de komende tijd extra fiets-en bromfietsstallingen plaatsen in de binnenstad. In totaal komen er 531 fietsstallingen en 42 bromfietsstallingen bij. Het totaal aantal fietsstallingen in de binnenstad komt daarmee op 2.775. Het totaal aantal bromfietsstallingen komt daarmee op 182.

De Gemeente Maastricht zet haar beleid om fors te investeren in het aantal stallingplaatsen in de binnenstad onverminderd voort. De aantrekkelijkheid om per fiets de binnenstad te bezoeken wordt daarmee verhoogd. Op drie plekken kan de fiets gratis, bewaakt en overdekt gestald worden. Daarnaast zijn er op veel plaatsen in de stad gratis stallingmogelijkheden in de zogenaamde tulips. Met de uitbreiding die nu voorhanden is wordt het aantal stallingmogelijkheden verder geoptimaliseerd.

Overzicht uitbreidingslocaties op en rond de markt : · Boschstraat westzijde: uitbreiding 42 plaatsen
· Boschstraat oostzijde, ten noorden van de kerk : 60 plaatsen · Gubbelstraat/Mosae Forum , trottoir : 90 plaatsen · Voorplein Maaszijde ;uitbreiding met 42 plaatsen · Hoek Hoenderstraat/Kessselskade : 96 plaatsen
· Hoenderstraat ; uitbreiding met 16 plaatsen

Overzicht uitbreidingslocaties overig binnenstad : · Entree parkeergarage O.L.V Parking : Omzetten tijdelijke plaatsen in 70 definitieve plaatsen · Onze Lieve Vrouweplein, naast de kerk : Uitbreiding met 37 stallingplaatsen · Hondstraat : 32 plaatsen
· Achter de Comedie : uitbreiding 20 plaatsen
· Postkantoor Vrijthof : uitbreiding 6 plaatsen
· Hoek grote Gracht/Statenstraat : 22 plaatsen

Uitbreiding bromfietsstallingen binnenstad :
Op dit moment kunnen bromfietsen gestald worden in de stalling op het Bat (115pl) en op de Vissersmaas (25pl). Er worden 35 nieuwe plaatsen ingericht tussen de Wilhelminabrug en het Stiphout Paviljoen. Ook komen er 7 stallingplaatsen bij op de hoek Grote Gracht/statenstraat.