Rabo internetbankieren gemakkelijk voor mensen met visuele beperking

19/09/2007 12:00



Rabobank Nederland



De Rabobank heeft een speciale bankpaslezer voor mensen met een visuele beperking ontwikkeld: de Random Reader Comfort. Met dit apparaat is het voor blinden en zeer slechtzienden eenvoudiger om on-line hun bankzaken te regelen. Het nieuwe apparaat is een variant op de bestaande Random Reader. De bankpaslezer is groter en uitgebreid met een aantal speciale functies voor mensen met een visuele beperking.

De Random Reader Comfort heeft extra grote knoppen met reliëf en een spraakfunctie. Met het brailletoetsenbord van de blinde zelf lukt het om geld over te boeken van de ene rekening naar de andere, maar ook om met Ideal een boek te betalen dat digitaal is besteld.

De Random Reader Comfort is tijdens de 50+-beurs gedemonstreerd door Fatima Moreiro de Melo en de blinde Jaap van Lelieveld. Jaap van Lelieveld is een van de 40.000 blinden in Nederland. Samen met Visio Oost-Nederland in Apeldoorn heeft hij meegewerkt aan de ontwikkeling van de Random Reader Comfort en de bijbehorende training.

Thomas van Rijckevorsel, directeur Particulieren Rabobank Nederland: "Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijkse gebruik van mensen. Als grote internetbank moet onze site voor iedereen toegankelijk zijn. Zeker als het om internetbankieren gaat. Daarom introduceren we nu de Random Reader Comfort, samen met een speciale training. Uitgebreide testen hebben geleerd dat juist de combinatie van training en het apparaat precies de wensen invult van blinden en zeer slechtzienden."

De Random Reader Comfort is 2e helft november verkrijgbaar bij de Rabobankantoren.