Randstad de baan op met kanoer Robert Bouten

19/09/2007 12:08



Randstad Nederland



Kanoër derde sportambassadeur van Randstad

DIEMEN - Randstad is het komend jaar sponsor van kanoër Robert Bouten. De topsporter is op dit moment bezig met het wereldkampioenschap kanoën in Brazilië en hoopt zich daar te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Beijing volgend jaar.

Robert Bouten is na tennisster Michaëlla Krajicek en roeier Matthijs Vellenga de derde sportambassadeur van de grootste HR-dienstverlener van Nederland. Randstad helpt - onder het motto 'Ruim Baan voor Topprestaties' - de kanoër om zijn sportcarrière naar een hoger plan te tillen. Als ambassadeur van Randstad wordt Robert Bouten ingezet bij promotionele activiteiten van de organisatie.

Robert Bouten studeert werktuigbouwkunde in Delft maar hij concentreert zich op dit moment volledig op de Olympische Spelen in China in 2008. De kanoër is gefascineerd door de kracht van het water. "Je moet techniek goed gebruiken om het water te bedwingen. Omdat wild-water nergens hetzelfde is, is er heel veel te leren." Voor Robert Bouten is een Olympische medaille de ultieme droom. "Maar even belangrijk is het water perfect onder controle te hebben. Een perfecte run zie je zelden", aldus de kanoër.

Sponsoring van topsporters past zeer goed bij de ondernemingsstrategie van Randstad. Doorzettingsvermogen en resultaatgericht werken zijn bij uitstek waarden die passen bij sporters én de ondernemingsstrategie van Randstad. "Je wilt altijd een medaille halen, maar ook een bepaald niveau bereiken", zegt de kanoër. De verwachtingen zijn hooggespannen voor het WK van 2007, dat nu in het Braziliaanse Foz do Iguazzu gehouden wordt. Robert Bouten hoopt zich hier te kwalificeren voor de Olympische Spelen op het onderdeel kanoslalom.

Traditie in ondersteuning topsporters
Randstad, actief in twintig landen en wereldwijd de derde grootste speler op de uitzendmarkt, heeft reeds een lange traditie in het ondersteunen van topsporters. De onderneming is 'Partner in Sport' van NOC-NSF. Als hoofdsponsor ondersteunt Randstad onder meer de sporters van het Nederlands Olympisch Team op hun weg naar de top van de Olympische Spelen van 2008 in Beijing. Ook stelt Randstad zich op als arbeidsmarktpartner van topsporters, met de Randstad Topsport Academie. Hier kunnen topsporters terecht, die tijdens hun carrière willen werken aan hun toekomst in de samenleving. Met een diploma van deze academie op zak - behaald op de Hogeschool Rotterdam en de Saxion Hogeschool in Deventer - hebben topsporters prima zicht op een succesvolle carrière na de sport. De afgelopen tien jaar zijn ruim 1600 sporters begeleid door Randstad Carrière Coaching om een goede balans te vinden tussen topsport en carrière. Behalve met opleidingen (Randstad Topsport Academie) ook met stages, loopbaanbegeleiding en flexibel werk aangepast aan wedstrijd- en trainingsschema's.


------------------------------------------------------------------------------------------.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.