Ingezonden persbericht


Albeda College Maassluis haalt international Vincent Krieger terug in docententeam

MAASSLUIS - Het Albeda College in Maassluis gaat een hernieuwde samenwerking aan met basketbalinternational Vincent Krieger. De guard was vorig schooljaar reeds als parttime docent betrokken bij het project Challenge. In de zomer verhuisde Krieger echter van Rotterdam Basketbal naar de nieuwkomer op het hoogste niveau, Zorg & Zekerheid Leiden. Voortzetting van de samenwerking leek daardoor niet mogelijk. De nieuwe werkgever van de routinier was echter dermate gecharmeerd van de unieke combinatie van onderwijs en topsport, dat de Leidse eredivisieclub speciaal voor Krieger een samenwerking aanging met de vestiging van het Albeda College in Maassluis.

De 33-jarige Krieger gaat op De Vloot voor de leerlingen van de studierichting Helpende Welzijn zowel de lessen sport en spel als muziek verzorgen. Van de geboren Hagenaar is bekend dat hij veel kennis bezit van de hedendaagse rap en hip hopmuziek. De onderwijsinstelling in Maassluis benut al sinds 2002 topsporters als een rolemodel binnen de opleiding. Aleksandar Lukic en Ramon Siljade waren de eerste basketballers die in Maassluis voor de klas stonden. Beide Rotterdammers kregen later gezelschap van collega-basketballers Djoenie Steenvoorde en Vincent Krieger.

Met name de laatste ontpopte zich vorig schooljaar op het Albeda College in het kader van het project Challenge tot een talent in het overbrengen van kennis en kunde aan groepen die om verschillende redenen niet altijd ontvankelijk waren voor het opnemen van de vereiste lesstof. Krieger start op maandag 24 september met de lessen op het Albeda College.