Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda woensdag 19 september

BREDA, 19 september 2007

Verkeerscontrole op autogordel resulteert in 22 bekeuringen

BREDA: De politie heeft dinsdagmorgen op de Elleboog en de Moskesweg gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Dat bleek lang niet elke automobilist te doen, want in 22 gevallen werd een bekeuring uitgeschreven. Ook werd een bestuurder beboet vanwege niet handsfree bellen. Een 35-jarige automobiliste uit Breda die een bekeuring kreeg omdat ze de gordel niet droeg, kon zich in het geheel niet identificeren. Er zat daarom niets anders op dan haar aan te houden. Nadat haar identiteit op het bureau kon worden vastgesteld, werd ze met een bekeuring op vrije voeten gesteld. De politie wil benadrukken dat iedere burger verplicht is om zich te kunnen identificeren. Het bij zich dragen van rijbewijs, pasoort of identiteitsbewijs kan een hoop ongemak en irritatie voorkomen. De controle duurde dinsdag van 10.00 tot 12.30 uur en werd uitgevoerd door zes agenten van het team Breda-Noord.

Bredanaar aangehouden met bijna veertig gram cocaine

BREDA: Een 20-jarige Bredanaar is dinsdagmiddag rond 16.00 uur aangehouden wegens bezit van harddrugs. Surveillerende agenten hadden gezien dat hij samen met twee andere mannen kort daarvoor een smartshop aan de Haagweg had bezocht. Het drietal reed weg in een auto en stopte bij een koffieshop even verder op. De agenten wachtten hen daar op. De Bredanaar bleek bijna veertig gram ruwe cocaïne, versnijdingsmiddel en ponypacks op zak te hebben. Daarop werd hij aangehouden. De twee andere mannen namen snel de benen, maar hun identiteit is bekend, omdat hun identiteitsbewijzen bij de agenten achterbleven. De 20-jarige man is in verzekering gesteld. Later op de avond werd nog een zoeking gedaan op zijn huisadres in de Hoge Vucht. Twee onopvallende autos van politie en justitiemedewerkers die in de buurt geparkeerd stonden, werden daarbij bekrast. Dankzij een oplettende getuige werd daarvoor een 26-jarige Bredanaar aangehouden wegens vernieling. De man ontkent elke betrokkenheid en stelt dat een man uit een groepje hangjongeren de schuldige is. Hij is na verhoor heengezonden; de politie onderzoekt de zaak.

Recalcitrante Roosendaler aangehouden

BREDA: Rond 21.30 uur dinsdagavond heeft de politie een 28-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. Dat gebeurde bij een hulpverleningsinstelling aan de Verlengde Poolseweg waar de man onder behandeling is. Personeel daarvan vermoedde drugsgebruik en wilde dat de Roosendaler zich daarop liet controleren, conform het protocol van de instelling. Hij werd echter recalcitrant en zag kans buiten het gebouw onder andere tuinmeubilair te vernielen. Daarop werd de politie gebeld. Ook bij zijn aanhouding werkte de man bepaald niet mee. Op het bureau bleek dat de man nog veertien dagen celstraf moest uitzitten. Bij de instelling is de Roosendaler niet meer welkom.

Schiedammer aangehouden na verkeersruzie in Breda

BREDA: De politie heeft woensdagochtend kort voor 09.00 uur een 29-jarige inwoner van Schiedam aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 43-jarige Bredase fietser te hebben mishandeld op de Mathenessestraat. De fietser werd naar eigen zeggen gesneden door de Schiedammer die in een auto reed. Daarbij raakte de Bredanaar met zijn voet de auto, maar daarbij was kennelijk geen echte schade ontstaan. Toch stapte de Schiedammer uit en na een woordenwisseling waarbij ook de 20-jarige vriendin van de Schiedammer betrokken was, sloeg hij de fietser. De verdachte is na verhoor heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt. De Bredase fietser heeft aangifte gedaan van mishandeling. Ook de 20-jarige vriendin van de verdachte, woonachtig in Breda, heeft aangifte gedaan van mishandeling. Zij zou hardhandig door de fietser zijn vastgepakt. Dat gebeurde nadat de vrouw de Bredanaar wilde tegenhouden toen die aanstalten maakte om verder te fietsen.

Auteur: Andre van den Hul