'Overheden investeren miljarden in aantrekkelijker kantoren'

19/09/2007 12:35



Pertinent Produkties



Utrecht, 19 september 2007 - Bij het werven en behouden van personeel door provincies en grotere gemeenten kan een aantrekkelijke werkomgeving een aanzienlijk grotere rol spelen dan tot nog toe gebeurt. Als het gaat om gebouwen wordt door veel van deze overheden onvoldoende invulling gegeven aan het begrip goed werkgeverschap. Dat zeggen Pepijn Schoonhoven (AT Osborne) en Franka Gladon (Berenschot). Hun bureaus hebben een integrale aanpak voor werkplek-innovatie ontwikkeld. Onder meer de provincie Gelderland gaat op basis van dit concept aan de slag.

Een toenemend aantal provincies en grotere gemeenten werkt aan plannen voor een betere huisvesting. Met als motief onder meer het ondersteunen van organisatieontwikkelingen, het verbeteren van samenwerking en tegengaan van versnippering. AT Osborne en Berenschot Groep bieden een totaalpakket waarbinnen drie aandachtsgebieden worden onderscheiden: organisatie & werkprocesen, ICT & informatie en huisvesting & faciliteiten.

Volgens Franka Gladon van Berenschot hebben provincies en grotere gemeenten vaak onvoldoende in de gaten dat goede huisvesting een onderscheidend element kan zijn op de arbeidsmarkt: "Zeker nu de economie aantrekt, wordt de slag om goede mensen feller. Wij signaleren dat die mensen in hun keuze voor een werkgever ook steeds meer letten op een aangename en inspirerende werkomgeving. Die trend zet door en biedt overheden die hun huisvesting op orde hebben nieuwe kansen."

Berenschot Groep en AT Osborne voorzien dat er de komende 15 jaar door overheden enorm in huisvesting zal worden geïnvesteerd. Pepijn Schoonhoven van AT Osborne: "Het gaat voor deze periode om twee tot drie miljard euro voor toekomstbestendige kantoren, bestaand en nieuw, die afgestemd zijn op de modernste werkprocessen. Goede informatisering en automatisering zijn daarbij onmisbaar. Maar ook de factor inrichting wordt steeds belangrijker. De gebruiksmogelijkheden van kantoren kunnen met een 'slimme' inrichting sterk toenemen. Maar alleen als deze ontwikkeling wordt ondersteund door een uitgebalanceerde veranderstrategie. Overheden die daar tijdig en goed doordacht op inspelen, hebben straks op de arbeidsmarkt een belangrijk pré ten opzichte van andere werkgevers."

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met mevr. F. Gladon (Berenschot, 030-2916444) of de heer P. Schoonhoven (AT Osborne, 030-2942741).