Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom woensdag 19 september

BERGEN OP ZOOM, 19 september 2007

Amsterdammer omgekomen bij verkeersongeval A58 Roosendaal (2^e bericht)

ROOSENDAAL: De automobilist die dinsdagavond om het leven kwam bij een verkeersongeval op de rijksweg A58 ter hoogte van Roosendaal, is een 42-jarige inwoner van Amsterdam. De man werd in zeer kritieke toestand naar het St. Franciscus ziekenhuis in Roosendaal vervoerd waar hij korte tijd later aan zijn verwondingen overleed. Een 58-jarige vrouw uit Bergen op Zoom raakte lichtgewond; zij hield letsel aan het gezicht over aan het ongeval.

Het ongeval gebeurde rond 22.40 uur net voorbij knooppunt De Stok in de rijrichting Bergen op Zoom. Een auto met aanhanger kwam door onbekende oorzaak in de berm terecht. Na een stuurcorrectie lukte het die combinatie terug op de weg te komen, maar werd daarbij in de flank gereden door een achteropkomende auto. De man uit Amsterdam bestuurde de auto met aanhanger, de vrouw uit Bergen op Zoom de tweede auto. Beide zaten alleen in hun voertuig. Achter het ongeval kwamen nog een SUV en een bestelbusje met elkaar in botsing, maar dat bleef beperkt tot materiele schade.

De A58 in de rijrichting Bergen op Zoom werd direct na het ongeval afgesloten om de hulpdiensten de benodigde ruimte geven. Bovendien stonden beide voertuigen dwars over de weg.
Verkeersongevallenanalisten van de politie Midden en West Brabant onderzochten de plaats van het ongeval op sporen. Rond 01.00 uur woensdagmorgen kon de weg worden vrijgegeven.

Aanhouding Roosendaler na huiselijk geweld

ROOSENDAAL: De politie heeft dinsdagmiddag een 42-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn vrouw te hebben bedreigd met een mes. Dat gebeurde in hun woning in het centrum van Roosendaal. Hij ging door het lint; naar eigen zeggen omdat de problemen van het gezin hem te veel worden. De man bekende op het bureau de bedreiging en zegde toe hulp te zoeken voor de problemen.

Verwarde Roosendaler aangehouden op Stationsplein

ROOSENDAAL: Een 24-jarige Roosendaler is dinsdagavond kort na 18.30 uur aangehouden op het Stationsplein wegens het verstoren van de openbare orde. Hij maakte een verwarde indruk en viel voorbijgangers lastig, zo werd gemeld door getuigen. Een motoragent die ter plaatse kwam, wilde een praatje hem maken, maar de Roosendaler sloeg de agent en vluchtte weg. Hij kon alsnog in de kraag gepakt worden waarbij de man zich hevig verzette. Hij verklaarde zijn gedrag door drugsgebruik. Na verhoor is hij heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Politie zoekt getuigen ernstig milieudelict met asbest

ROOSENDAAL: De politie is dringend op zoek naar getuigen van een ernstig milieudelict in Roosendaal en omgeving. Afgelopen zaterdag heeft het regionaal milieuteam van de politie Midden en West Brabant een onderzoek opgestart naar de vondst van asbestresten. Vermoedelijk zijn die afkomstig van een donkere vierwielaangedreven auto met een flinke aanhanger erachter. De politie vermoedt dat het asbest opzettelijk is gedumpt.

Het regionaal milieuteam kwam in actie, nadat zaterdag rond 15.00 uur een melding bij de gemeenschappelijke meldkamer binnenkwam over een spoor van asbest in het buitengebied van Roosendaal en omgeving. De route die de vervuiler grofweg heeft gereden, is als volgt. De start was vermoedelijk in Roosendaal bij de Vlietweg. Vervolgens: Gastelsedijk-Zuid, Zuidzeedijk, Markvlietweg, Zuid-Langeweg, Kanaalweg, Noord-Langeweg,

Noord-Zeedijk, richting Dinteloord Molendijk, Stoofdijk, Oudlandsedijk, Bloemendijk, Zuidzeedijk, terug naar Roosendaal, vermoedelijk Gastelsedijk-Zuid en Gewenten. Op dit hele traject door de gemeenten Roosendaal, Halderberge en Steenbergen zijn over vele kilometersweg asbestresten gevonden, veelal in kleine deeltjes. Ook is een afvalzak met asbest gevonden.

De politie heeft weliswaar diverse getuigen in het buitengebied gesproken, maar zoekt nog aanvullende informatie die kan leiden tot de vervuiler. Mensen die de bewuste auto met aanhanger zaterdagmiddag tussen 12.00 en 15.00 uur hebben gezien of de eigenaar ervan kennen, worden met klem gevraagd contact op te nemen met het regionaal milieuteam, bereikbaar op 0900-8844. Intussen is het asbest opgeruimd door een gespecialiseerd bedrijf, in combinatie met medewerkers van de drie gemeenten. De kosten daarvan lopen in de tienduizenden euros.

Auteur: Andre van den Hul