Politie Limburg-Zuid

Datum woensdag 19 september 2007

Heerlen; motorrijder zwaar gewond

Dinsdagmiddag vond er op De Koumen in Hoensbroek een aanrijding plaats tussen een auto en een motor, waarbij de bestuurder van de motor, een 37-jarige inwoner van Heerlen, ernstig gewond raakte.

Het slachtoffer raakte buiten bewustzijn en liep onder andere enkele botbreuken op. Hij werd naar het ziekenhuis in Maastricht overgebracht.

De aanrijding gebeurde toen een auto, bestuurd door een 49-jarige inwoner van Schinnen, linksaf een bedrijfsterrein opreed en daarbij de tegemoetkomende motor te laat opmerkte.

Papenhoven; dronken man zorgt voor tumult in politieauto

Een dronken 46-jarige inwoner van Papenhoven heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in zijn woonplaats voor de nodige problemen gezorgd. Na zijn aanhouding mishandelde hij een politieman, toen deze hem, samen met een andere agent, in een politievoertuig naar het politiebureau wilde overbrengen.

De politieman liep een pijnlijke schouder op doordat hij van de man, die met de handen op zijn rug geboeid in de auto zat, een schop tegen zijn schouder en achterhoofd kreeg.

Agenten zagen rond 01.00 uur op de hoek van de Julianalaan-Meerveldweg in Papenhoven de man tegen een boom zitten. Hij was stomdronken. Toen hij luidruchtig werd en de agenten uitschold, werd hij aanhouden.

De man bleef zich in de politieauto verzetten, ondanks dat hij aan zijn handen was geboeid. Pas nadat dat ook met zijn voeten was gebeurd, kond de rit naar het politiebureau worden voortgezet.

De man werd ingesloten.

Cadier en Keer; dronken automobiliste rijdt door na aanrijding

Dinsdagavond heeft de politie een 39-jarige automobiliste uit Margraten aangehouden, omdat de vrouw onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt en daarna was doorgereden.

De aanrijding vond plaatsgevonden op de Kerkstraat in Cadier en Keer. De vrouw kwam in botsing met een haar tegemoetkomende auto, waarbij de linker spiegels van beide voertuigen elkaar raakten en er schade ontstond. De bestuurder van de andere auto is de vrouw uit Margraten achterna gereden en wist haar te bewegen om te stoppen.

Bij een blaastest bleek dat de vrouw teveel alcohol op had. Zij blies 1,6 promille.

Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs is ingevorderd.

Heerlen; politie ruimt hennepplantages

De politie heeft dinsdag in twee woningen aan de LTM-weg in Heerlen hennepplantages aangetroffen.

In de ene woning bestond de plantage uit 308 stekjes, terwijl in de andere woning een plantage met 250 stekjes en een plantage van 230 oogstrijpe planten werden aangetroffen. De politie nam alles in beslag en maakt proces-verbaal op tegen de bewoners.

Nuth; straatroof

Dinsdagavond rond 18.45 uur vond er op de Boschweg in Nuth een straatroof plaats, waarvan een 42-jarige vrouw uit die plaats het slachtoffer is geworden.

Het slachtoffer reed op haar fiets over de Boschweg, toen zij op zeker moment aan de rechterzijde door een bromscooter werd ingehaald. Op deze bromscooter zaten twee personen die een helm droegen. Eén van hen greep in het voorbijrijden de fietstas. Daarna verdween het tweetal.

De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen van de straatroof. Zij kunnen bellen met de districtsrecherche Heerlen (0900 -8844).

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --