Siemens

Persbericht

0709.976

Den Haag, zaterdag 17 november 2007

Wassen en drogen was nog nooit zo aantrekkelijk!

Siemens Consumer Products introduceert de Black Edition wasautomaat en wasdroger, uitgevoerd in hoogglans zwart. Het met de Red Dot Design Award 2007 bekroond duo is niet alleen fraai vormgegeven, maar ook voorzien van de nieuwste technieken en gemakken, zoals 14 antivlekkenprogramma's en 8 kilo laadvermogen. Samen zijn ze in staat binnen 1 uur de was gewassen en gedroogd te hebben. En.. té fraai om te verstoppen op zolder of bijkeuken!

Nieuwe technische capaciteiten
De 1400 toeren wasautomaat is uitgerust met 14 antivlekken-progammas voor de meest voorkomende vlekken. Dit beproefde systeem is vorig jaar door Siemens geïntroduceerd. Nieuw is een speciaal programma voor lingerie. De wasdroger is nu ook met een 8 kilo trommel uitgerust en beschikt voor het eerst over een superKort 40 programma, waarmee de was in 40 minuten gedroogd wordt.

Was binnen 1 uur weer schoon in de kast
Met beide superKort programmas van deze nieuwe wasautomaat en wasdroger is licht vervuilde was binnen 1 uur gewassen (15 minuten wasprogramma) en gedroogd (40 minuten droogprogramma). Vooral voor werkkleding zoals T-shirts, sokken en overhemden een ideaal programma.

Antivlekken-programmas - Omas kennis gaat niet verloren De wisselwerking tussen mechanische kracht, temperatuur, water, wasmiddel, tijd en de unieke varioSoft trommel, vormt de kern van de antivlekken-programmas. Elke vlek heeft een aparte wasbehandeling nodig om de vlek optimaal te verwijderen. Toen men nog veel op de hand waste wist men vaak beter hoe bepaalde vlekken aangepakt moesten worden. Langdurig in koud water voorweken, bleken op hoge temperatuur of flink schrobben. Tegenwoordig, mede door de komst van diverse anti-vlekkenmiddelen, is die kennis minder paraat. Daarbij komt dat deze vlekkenmiddelen vaak niet toereikend blijken om de vlek optimaal te verwijderen. De serie wasautomaten van Siemens heeft de vlekkenkennis van toen in huis en kan de vlek dus op een optimale wijze behandelen, zonder toevoeging van extra (antivlekken)wasmiddel. Gewoon wasmiddel volstaat.

VarioSoft-trommel
Een belangrijk element van het antivlekkenprogramma is de varioSoft trommel. Het trommeloppervlak bestaat uit innovatieve druppelvormen. Al naar gelang de draairichting van de trommel houden deze vormen het wasgoed uiterst voorzichtig in beweging of zorgen voor een krachtige 'doormassering'. Als de trommel in de ene richting draait, ontwikkelen hun steile kanten extra kracht voor een intensievere werking. Draait de trommel in de andere richting, dan kan kwetsbaar textiel zacht over de vlakke kant afglijden. Bovendien zijn ze voorzien van gaatjes zodat ze voor maximale waterverspreiding in de trommel zorgen en het wasgoed grondiger door elkaar mengen. Daarbij ondersteunen ze het venster (bulls eye) bij zijn nieuwe taak: dynamische wasgoedgeleiding.

SoftDry-systeem
De wasdroger is voorzien van het softDry-systeem met gewelfde trommelmeenemers die speciaal ontworpen zijn om de was voorzichtig rond te draaien en efficiënt te drogen.

Beide apparaten zijn vanaf medio oktober verkrijgbaar. Het duo zal te bezichtigen zijn tijdens de Woonbeurs op de VT Wonen-stand en zal exclusief tijdens de Drie Dwaze Dagen van Bijenkorf te koop zijn.

Specificaties:
Wasautomaat WM 14S7B0EU, 1400 toeren, verkoopadviesprijs 1199,-

Luchtcondensatiedroger WT 46S5B0EU, energieklasse B, verkoopadviesprijs 999,-

Voor meer informatie: www.siemens.nl/huishouden of Siemens infocentrum: 070-3331234