John Vooijs beleeft première als Tarzan in gelijknamige musical

19/09/2007 13:15



Joop van den Ende Theaterproducties



Amsterdam, 19 september 2007

JOHN VOOIJS BELEEFT PREMIERE ALS TARZAN IN GELIJKNAMIGE MUSICAL

John Vooijs beleeft vanavond zijn understudy première voor de veelzijdige rol van Tarzan in de gelijknamige musical in het Fortis Circustheater te Scheveningen. In de bloedstollende finale auditie 'Wie wordt Tarzan?', die op 24 november 2006 live te volgen was bij SBS6, greep John Vooijs net naast de hoofdprijs. Vijf kandidaten gingen de strijd met elkaar aan, Ron Link kreeg uiteindelijk de felbegeerde hoofdrol van Tarzan. John Vooijs kreeg na Ron de meeste stemmen en is daarom eerste understudy Tarzan.

Eerder maakte de 28 jarige John Vooijs deel uit van het ensemble van Rembrandt de Musical, speelde hij in Jeans en had hij de hoofdrol in Vincent van het Nederlands Musical Ensemble. Hij verfijnde zijn zangkwaliteiten door lessen te volgen bij onder meer Jimmy Hutchinson en speelde in verschillende popbandjes.

Tarzan vertelt het legendarische verhaal van een Engels jongetje dat na schipbreuk wees wordt. Hij wordt door Kala opgevangen en opgenomen in een gorillakolonie waar hij opgroeit tot een volwassen man. Het is een musical over vriendschap, identiteit en wilskracht. Tarzan is acht keer per week te zien in het Fortis Circustheater Scheveningen (di. t/m zo. 20.00 uur / matinee za. 14.30 uur & zo. 14.00 uur). Kaarten verkrijgbaar via TopTicketLine 0900 - 300 5000 (45 cpm) / www.musicals.nl





http://www.musicals.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/